Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta
Parkering

Husbilsparkering och ställplats

Här kan du se var i Karlstad du kan parkera med din husbil både korttids- och långtidsparkering. Flera parkeringsplatser som är reserverade för husbilar.

Parkeringsplatser för husbilar

Det finns ett flertal parkeringsplatser för husbilar i Karlstad. Vissa av dem är reserverade för husbilar och vissa är inte det. Dessa platser är inte avsedda för övernattning. Nedan kan du läsa mer om de parkeringsplatser vi har för husbilar.

Sundsta/Sandgrund

På andra sidan Klarälven från Sandgrund Lars Lerin och Värmlands Museum ligger Bjurbäcksgatan. Där finns det en vägsträcka med parkeringsplatser som är reserverade för husbilar från 1 maj till 30 september. Här får det plats omkring sex husbilar beroende på hur långa de är. Parkeringen är gratis och du får stå här i max två timmar.

Lars Lerins permanenta konsthall har också en antal husbilsparkeringar på området som kan användas vid köp av inträdesbiljett. För mer information om det kan du kontakta konsthallen.

Här hittar du kontaktuppgifter till Sandgrund- Lars Lerin

Trädgårdsgatan vid tågstationen

På Trädgårdsgatan som ligger på andra sidan av tågstationen i centrala Karlstad finns det fyra parkeringsplatser som är reserverade för husbilar från 15 april till 15 oktober. Här får du stå 24 timmar och det kostar 50 kronor dygnet. 

Sundstabadet

Sundstabadet är både ett bad- och idrottshus vid Drottning Kristinas väg som är på gångavstånd till centrala Karlstad. Parkeringen har cirka tio parkeringsplatser som är reserverade för husbilar 1 juni till 31 oktober. Ett stenkast från parkeringen ligger Sundstatjärn och Sundsta badplats. Matbutiker och bensinstationer finns i närheten. Här får du stå i max sju dygn. Avgiften är fyra kronor per timme eller 50 kronor per dygn.

Sävegatan

Sävegatan ligger lite längre norrut från Sundstabadet. Här får det plats omkring 12 husbilar. Parkeringsplatser är reserverade för husbilar och kostar inget. Här kan du stå i sju dygn.

Mariebergsskogen

OBS! Begränsad tillgänglighet 31 juli

31 juli 2019 spelar Gyllene Tider i Mariebergsskogen. På grund av spelningen stängs vägarna fram till Mariebergsskogens parkering från omkring klockan 15.00, då även parken stänger för dagen. Att åka från parkeringen går bra efter klockan 15.00, följ skyltningen på plats.

I centrala Karlstad ligger Mariebergsskogen, Karlstads stadspark, som är öppen varje dag året om med fri entré. Här finns Naturum Värmland, djurparken Lillskogen med svenska lantdjur, en lekträdgård, friluftsmuseum, strövområden, rundturståg, badstrand, kiosk, bangolf, caféer och en restaurang. På vintern kan man hyra och åka skridskor på den konstfrusna isbanan. Mariebergsskogen ligger ungefär en och en halv kilometer från Stora Torget.

På parkeringen finns ett tiotal parkeringsplatser som är reserverade för husbilar och du får stå där som längst 24 timmar. 

Övriga platser

Här har vi listat ett antal ställen där du kan stå med din husbil trots att platserna inte är reserverade för husbilar.

Kroppkärrssjön

Vid Kroppkärrssjön finns möjlighet att stå upp till sju dygn. Här tas ingen avgift för parkeringen och du har närhet till Klarälvsbanan, en kommunal badplats och en tillgänglighetsanpassad led. 

Här kan du läsa mer om Kroppkärrssjön

Sandbäckstjärn

Strax norr om Karlstad ligger Sandbäckstjärn. Här hittar du en liten fisketjärn, grillplatser och en mysig natur. Här kan du parkera gratis och du får som längst stå i 24 timmar. Toaletterna på området tillhör inte kommunen.

Här anordnas även bilbingo under sommaren av en förening. 

För att fiska i Sandbäckstjärn krävs fiskekort. Här kan du läsa mer. 

Parkera vid vanlig p-ruta

Om husbilen får plats inom markeringarna så får du parkera på befintliga parkeringsplatser. Det är inte tillåtet att parkera husbilar på platser som är reserverade för bussar. Inom tätbebyggt område får du parkera högst två timmar om husbilen har en totalvikt över 3,5 ton.

Ställplatser och campingplatser i Karlstadsregionen

På visit Karlstads webb finns mer information om ställplatser och campingplatser i Karlstadsregionen.

Här kan du hitta fler ställplatser och campingplatser 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den