Cykelvänlig arbetsplats

Om kampanjen

Man på cykel med hjälm

För att uppmuntra alla arbetsplatser som gör det lätt att välja cykeln har vi tagit fram konceptet "Cykelvänlig arbetsplats" som är öppen för arbetsplatser i Karlstads kommun. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller finns tre nivåer, från en till tre stjärnor. Att delta är kostnadsfritt för arbetsplatserna.

Alla arbetsplatser som deltar i Cykelvänlig arbetsplats har chans att bli Karlstads cykelvänligaste arbetsplats. Genom att registrera er via anmälningsformuläret är ni automatiskt med i tävlingen.

För att ha en chans att vinna behöver ni arbeta med att uppfylla kriterierna på sidan och uppnå så många stjärnor som möjligt. För att delta i tävlingen ska inrapporterade kriterier skickas in via ett formulär den 31 december 2020. Formuläret för inrapportering av genomförda kriterier erhålls efter anmälan är genomförd. Det är viktigt att kunna förklara hur kriterierna uppfyllts och hur ni resonerat kring dem för att ha en chans att vinna.

För att ta sig hela vägen och vinna kommer det antagligen också behövas någonting utöver det vanliga. Att ta egna initiativ för att göra er arbetsplats mer cykelvänlig kan därför bli avgörande!

Vad kan arbetsplatsen vinna?

Priset till vinnarna i varje kategori är att arbetsplatsen lyfts fram i en redigerad version av cykelvänlig arbetsplats-filmen! Filmen kommer spridas lokalt.

De tre vinnarna får även ett stort inramat diplom, med juryns motivering.

Hur går bedömningen till?

En jury utsedd av projektledningen utser vinnarna bland deltagande arbetsplatser.

Kom igång med cykelvänlig arbetsplats

Utse en ansvarig person på arbetsplatsen. Vid anmälan fyller ni i kontaktuppgifter och uppgifter om arbetsplatsen. Börja med att gå igenom kriterierna och bestäm er för vilken stjärnstatus ni väljer att sikta på och vad som känns realistiskt för arbetsplatsen. Inget är hugget i sten och ni kan alltid få fler stjärnor efter hand. Men för att få ert diplom eller er skylt för året måste ni ha uppdaterat era kriterier senast den 31 december 2020.

Uppdaterad den