Städning av gator, torg och parker

Hittar du skräpbokstäverna?

Gul papperskorg bredvid en parkbänk med texten
På sidan av papperskorgarna finns en bokstav. Kan du hitta alla 15 bokstäver?

Det finns 15 gula papperskorgar på Kronoparken. På varje papperskorg finns en bokstav och dessa bokstäver bildar ord. Kan du lista ut orden?

Det är fritt fram för alla att vara med och leta bokstäver året om. I samband med de nationella skräpplockardagarna i april varje år kommer Karlstads kommun att utse vinnare och dela ut priser.

Tävlingstalong med karta

Denna tävlingstalong innehåller en karta över var de gula papperskorgarna finns. Denna lapp ska inte skickas in utan är bara en hjälp för dig när du letar bokstäver. Talongen finns även att hämta på Kronoparkens bibliotek inne på Kronoteket. 

Tävlingstalong med karta

Vem kan delta?

Tävligen är öppen för alla och det går att tävla både som grupp och som individ. En grupp kan bestå av 5-35 personer och kan till exempel vara en skolklass, ett idrottslag eller en förening.

Hur lämnar jag in svar?

Registrera ditt svar via detta svarsformulär. Vi behöver ha ditt svar senast 31 maj.

Till svarsformuläret

Vad kan jag vinna?

Det är två tävlingsklasser; en för grupper och en för individer. Grupper kan vinna ett tårtkalas med tårtor bakade av ekologiska och Fairtrade-märkta ingredienser samt ett besök av Fritidsbanken som lånar ut valfri sportutrustning till hela gruppen. Varför inte prova massa olika sporter? Du som gjort utmaningen på egen hand kan vinna säsongskort på Parkbadet Kronan. Fem säsongskort kommer att lottas ut.

Varför finns denna tävling?

De färgade papperskorgarna är en del i Karlstads kommuns arbete med att minska nedskräpningen. Genom att förändra utseendet på några papperskorgar och anordna denna tävling hoppas vi väcka tankar om vikten av att inte skräpa ner. Vi hoppas också att fler ska få upp ögonen för hur många papperskorgar det faktiskt finns. Det är sällan långt till närmaste papperskorg.

Frågor?

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till karlstadskommun@karlstad.se.

Uppdaterad den