Torg och allmänna platser

Använda kommunens mark

Vill du ställa upp en container, lyftkran eller byggnadsställning? Eller kanske ha ett evenemang på gator, torg eller park, i bostadsnära natur eller på vatten? I så fall krävs tillstånd för detta. Kommunen tar även ut en avgift för att använda marken.

Sök tillstånd hos kommunen för naturområden

Om du vill anordna aktiviteter inom kommunens naturområden som exempelvis I2-skogen, Sörmon eller Tyrskogen behöver du söka tillstånd hos kommunen. Det kan du göra via vår e-tjänst i länken nedan. Du kan läsa mer om vad som gäller vid markupplåtelse i kommunen i våra råd och anvisningar. 

För att vara säker på att din ansökan blir godkänd i tid så är det bra om du skickar in den fyra veckor innan arrangemanget är tänkt att starta. Vid större arrangemang är det bra om du skickar in ansökan ännu tidigare.

Här ansöker du om tillstånd för naturområden (e-tjänst)

Råd och anvisningar för tillfällig upplåtelse av kommunal mark

Sök tillstånd hos polisen för offentliga miljöer

Om du vill använda mark inom stadens offentliga miljöer som parker, badplatser, gator och torg, ska du istället göra din ansökan hos polisen. När polisen fått din ansökan så skickar de den vidare till kommunen för yttrande om kommunen äger marken. Du kan också ringa polisens tillståndsenhet på telefon 114 14 om du har frågor. 

Kom ihåg att söka tillstånd i god tid!

Här kan du söka tillstånd för offentliga miljöer hos polisen

Intresseanmälan för försäljning från food trucks på tillfälliga platser

Om du är intresserad av att sälja mat från en food truck på Skutberget eller någon av de tillfälliga platser som finns tillgängliga med anledning av corona ska du först göra en intresseanmälan till teknikochfastighetsforvaltningen@karlstad.se.

Ange i din intresseanmälan vilken typ av mat du avser att sälja. När din anmälan är behandlad kommer du få besked och ska därefter göra en ansökan om tillstånd till polisen.

Läs mer om vad som gäller för food trucks. 

Så här mycket kostar det

Kostnader för att använda gatumark hittar du i vår taxa för markupplåtelser.

Taxa för markupplåtelse 2020 (gäller fram till 31 aug 2020)

Taxa för markupplåtelse 2020 (gäller från 1 sep 2020)

Frågor?

Har du frågor är du välkommen att ringa Kontaktcenter på telefon
054-540 00 00.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den