Parkering

Dispens för transport av varor och skrymmande gods

Folkvimmel på Drottninggatan
Om du behöver leverera varor i Tingvallastaden måste du ha dispens för att köra på dessa gator.

Om du har parkeringsplats i Tingvallastaden och måste köra på buss- och gågator, eller har leverans av varor och liknande med tungt eller skrymmande gods, måste du ha en dispens från lokal trafikföreskrift för att få köra på dessa gator.

Giltighet

Dispensen gäller för färd till och från parkeringsplats dygnet runt. För varutransporter gäller dispensen mellan klockan 03.00-11.00 på Drottninggatan och Västra Torggatan samt dygnet runt på bussgatorna Kungsgatan och Tingvallagatan vid Stora Torget.

Dispensen gäller i tre år.

Tillfällig utökning av tid för varutransporter

Eftersom många butiker har ändrade öppettider på grund av corona så förlänger vi tillfälligt tiden för varuleverans till Drottninggatan och Västra Torggatan. Den nya tiden är 03-15 vardagar utom vardagar före röda dagar och helgdagar. Undvik helst varuleveranser mellan 11-13 då det är mycket aktivitet på gatorna. De tillstånd som innehavaren har gäller men med nya tider, nytt tillstånd kommer inte skickas ut. De utökade tiderna gäller tills vidare.

Ansök om tillstånd/dispens

Det går att ansöka om tillstånd att köra varutransporter i Tingvallastaden, en så kallad dispens från lokal trafikföreskrift. Du ansöker om dispens för varutransport via vår e-tjänst. 

I vår e-tjänst ansöker du om dispens för varutransport

Här kan du ansöka om dispens för varutransport via pappersblankett

Om du ansöker via pappersblankett så skickar du din ansökan till:
Teknik- och fastighetsförvaltningen
651 84 Karlstad

Tillfälligt parkeringstillstånd

Om du vid ett enstaka tillfälle behöver köra och parkera på gator där biltrafik är förbjuden eller du har ett ärende på en plats där du måste bryta mot de gällande parkeringsbestämmelserna kan du ansöka om ett tillfälligt tillstånd.

Du ansöker om tillfälligt parkeringstillstånd via vår e-tjänst. Det tar 1-2 arbetsdagar att få ett tillfälligt parkeringstillstånd.

I vår e-tjänst ansöker du om tillfälligt parkeringstillstånd via vår e-tjänst

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 054-540 00 00.

Uppdaterad den