Kontakta Karlstads kommun

Tfn:
054-540 00 00
Tfn-tider:
Måndag-fredag 8-17
E-post:
karlstadskommun@karlstad.se
Öppet:
Måndag-fredag 8-17
Besök:
Kontaktcenter
Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26
Karlstad
Visa på karta
Parkering

Lediga parkeringsplatser

I Karlstads parkeringsledningssystem är tolv anläggningar i centrum anslutna. Nedan kan du se vilka parkeringsanläggningar som är anslutna och vilka parkeringsplatser som är lediga.

Här kan du klicka för att komma till kartan i ett större format.

Information om lediga parkeringsplatser

Du hitta lediga platser i vår webbkarta ovan. Webbkartan finns även i appen Mitt Karlstad. I appen SwappAccess hittar du lediga platser, öppettider och timtaxa vid de olika parkeringsplatserna. I appen kan även funktionsnedsatta och personer med elbil se om dessa platser är lediga innan de åker in på vissa av parkeringarna. Appen har en betallösning med login-funktion som inte gäller för Karlstad. 

Skyltar för parkeringsledningssystemet

På skyltarna kan du se hur många lediga platser det finns. Placeringen av skyltarna är från Karl IX bro i väster till Hagainfarten på Hagaleden i öster. Norrifrån är första skylten på centrumsidan av Tingvallabron och söderifrån finns en skylt vid Brygguddsrondellen, Tullhusgatan. Det sitter även skyltar vid respektive parkeringsanläggning. 

Hur funkar parkeringsledningssystemet?

Slingor finns nedlagda i marken vid in- och utfart som känner av om en bil åker in eller ut, informationen registreras i ett anläggningsskåp och skickas via 4G-signaler till parkeringsledningssystemet som sedan ser till att informationen visas på skyltarna.

Ett samarbete

Parkeringsledningssystemet är ett samarbete mellan flera olika parter:

  • Karlstads Parkerings AB
  • Åhléns, Lundbergs fastigheter
  • Duvanhuset, Gallerian Karlstads centrum.
  • Duvslaget, Jernhusen Stationer
  • MittiCity fastigheter
  • Bryggudden Parkering AB

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den