Låna prylar på två av våra bibliotek

Hållbara lån

Hållbara lån på bibliotek

På Kronoparken och i Vålberg går det att låna bland annat brädspel, verktyg och musikinstrument. Konceptet kallas Hållbara lån och ger Karlstadsborna en möjlighet att låna istället för att köpa prylar.

Som ett led i att utveckla servicen på kommunens bibliotek och göra skillnad i Karlstadsbornas vardag erbjuder nu två bibliotek Hållbara lån, som alternativ till onödiga köp. Biblioteken har köpt in bland annat brädspel, verktyg och instrument - som kanske känns onödiga att äga själv, saker som man sällan använder eller sådant som kan var dyra inköp i förhållande till hur ofta de används. Förhoppningen är att väcka människors intresse för att dela och låna saker av varandra. Det blir billigt, enkelt och bra för miljön, helt enkelt.

Vad kan du låna?

På biblioteket i Vålberg finns bland annat olika brädspel, boule, pussel, xylofon, bongotrumma, Twister, en musiklåda med rytminstrument, borrmaskin/skruvdragare och en verktygslåda med bland annat hammare, tumstock, plåtsax och skiftnyckel.

På biblioteket i Kronoparken finns bland annat olika brädspel, en discokula, stäminstrument, ukele, mikrofon till mobil, musiklåda med olika instrument, verktygslåda med bland annat insexnyckel, vattenpass och borrsats samt ett tapetserarbord.

Besök gärna respektive bibliotek för att botanisera bland hyllorna.

Hur går det till?

  • Lånetiden 14 dagar.
  • Du kan göra ett omlån efter den tiden.
  • Lämnar du tillbaka för sent kostar det 10 kronor per påbörjad vecka.
  • Tappar du bort lånet blir du ersättningsskyldig den summan som prylen köptes in för.
  • För att låna behöver du vara minst 18 år.
  • Det går inte att reservera.
  • Lån och tillbakalämning sker på respektive bibliotek.

      

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den