Bibliotek

Välkommen till SOL-lägret 2021

Ett dagläger för dig mellan 13 och 16 år (född 2005-2008) som tycker om att skriva och uttrycka dig med ord. Här får du chans att utveckla ditt skrivande och prata böcker. Under lägret kommer du att träffa andra ungdomar med liknande intressen och få en massa roliga upplevelser.
SOL står för Skapa och Läs.  

Datum:    28 juni - 2 juli 2021

Plats:      Seniorernas hus, Brunnsgatan 9.

Författarbesök och annan inspiration

Årets lägerbok är Väktarinnan som är skriven av Åsa Rosén. Väktarinnan är en bok som blandar fantasy med mytologi och spänning. Åsa kommer och besöker oss en dag under lägerveckan. Du får boken att läsa när du har fått en plats på SOL-lägret.

En dag får vi besök av Mats Rehnman från Fabula Storytelling, som kör berättaföreställning och håller i en workshop i storytelling. Du får också tillfälle att prova annat skapande under veckan. Bland annat är Johan Gaellman, konstnär från stadsbiblioteket, med under en halv dag och håller i en workshop.

Utöver detta gör vi en massa roliga skrivövningar och tipsar varandra om böcker.

I slutet av lägerveckan planerar vi en utställning på biblioteket där du får bjuda in familj och vänner på vernissage

Kostnad

SOL-lägret är gratis för dig som bor i Karlstads kommun. 

För dig som bor i en annan kommun kostar det  800 kronor. SOL-lägret har begränsat antal platser, 10 platser. Platserna lottas ut om anmälningarna överstiger max antal deltagare. Ungdomar bosatta i Karlstads kommun har företräde.
Vi bjuder på fika, lunch och samtliga program. 

Anmälan

 Anmälan är nu stängd. 

 

Med tanke på rådande läge i samhället med coronaviruset kan vi förstås inte veta hur situationen ser ut i sommar, men vi hoppas och tror att vi kan genomföra SOL-lägret som planerat. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer  och vidtar de åtgärder som behövs för att minska smittspridning. 

 

Uppdaterad den