Evenemang

Nationaldagsfirande och sommarkonsert

Omslagsbild FB nationaldag/sommarkonsert

Sommaren 2019 byter vi ordning på vår årliga sommarkonsert och nationaldagsfirande. Nationaldagsfirandet genomförs som vanligt den 6 juni och i år är du välkommen till den årliga sommarkonsert på Sandgrundsudden den 8 juni.

Nationaldagsfirande på Sandgrundsudden

Torsdag 6 juni

Sedvanligt firande av nationaldagen i parken.

Kommunfullmäktige bjuder på fika, det blir högtidsmarsch med Karlstads musikkår och Värmlandsbataljonens fanvakt, ett högtidsprogram med tal, välkomnande av nya svenska medborgare med mera.

12.30: Statyvandring med start vid Gustav Fröding-statyn vid Stora torget, vidare till Nils Ferlin 13.00 och slutligen Selma Lagerlöf 13.30.

14.00: Fanvakt - Karlstads musikkår, Värmlandsbataljonens fanvakt, soldater och frivilligorganisationer marscherar från Wermland Opera till Museiparken, med stopp på Stora torget för kort konsert och ceremoni.

14.00: Kommunfullmäktiges ledamöter bjuder på fika i Museiparken medan Tingvallakyrkans musikkår underhåller.

15.0015.45: Högtidsprogram med högtidstal, Wermland Operas orkester uppträder och nya svenska medborgare välkomnas

16.00-17.30: P2 i parken har premiär tillsammans med Wermland operas orkester. Med sig på konserten har de chefsdirigent Johannes Gustavsson samt sångsolisterna AnnLouice Löglund, Anna Maria Krawe, Ole Aleksander Bang, Cecilie och Christer Nerfont. Konserten sänds senare samma kväll i P2.

Därefter spelar Solstabälgarna på bryggan, från klockan 17.30.

Programmet är slut cirka klockan 18.00.

 

Stadslopp, GötaJoggen, firande av idrottsprestationer och gratiskonsert på Sandgrundsudden

Lördag 8 juni

Under dagen kan du utmana dig själv eller en vän i årets svettigaste folkfest och på kvällen kan du njuta på Sandgrundsudden medan du lyssnar till takterna av Queen. Till konserten är du såklart välkommen oavsett om du deltagit i något lopp eller ej och arrangemanget är gratis. 

Dagtid

IF Göta 40-årsjubilerar med Karlstad Stadslopp och GötaJoggen med nytt arrangemangsområde i Museiparken. Välj mellan stadsloppet på 10 kilometer, GötaJoggen på 5 kilometer, Karlstad minilopp för barn 7-12 år på 1,5 kilometer och Karlstad miniminilopp för barn 0-6 år på 150-200 meter. Något för alla! Läs mer och anmäl dig via deras webbsida.  

Kvällstid

Ta med dig picknickfilten och slå dig ner i gräset på Sandgrundsudden för en härlig sommarkväll. Inga biljetter behövs, men kom gärna i god tid innan programmet börjar. 

19.00: P4 Nästa, direktsänd final i P4 Värmland

20.00: Svenska mästare och deras fantastiska idrottsprestationer uppmärksammas och Karlstads kommuns ungdomsstipendium idrott och ungdomskultur delas ut.

20.30:
 Gratis sommarkonsert med Johan Boding & Night of Queen. Tycker du om Queen eller har du sett filmen Bohemian Rhapsody och gillade du musiken? Gav det mersmak? Då är årets gratiskonsert ett måste. Konserten är ett gäng klassiker av Queen i urval från den liveturné bandet är på. Läs mer på deras webbsida

För allas trivsel - tänk på detta 

Onsdag 5 juni - Gymnasieeleverna tar studenten, mycket trafik i centrum och avstängda gator under del av dag.
Torsdag 6 juni - Nationaldagsfirande på Sandgrundsudden.
Fredag 7 juni - Skolavslutning och festivalen Lots of Love på Sandgrundsudden.
Lördag 8 juni - Karlstad Stadslopp och GötaJoggen under dagen i Museiparken och Karlstads kommun sommarkonsertkväll på Sandgrundsudden. Sola Springmeet arrangeras också under dagen och på eftermiddagen blir det Sola cruising som även passerar centrum.

Det kommer att vara mycket folk i centrum, på Sandgrundsudden och i trafiken på väg dit. Ta gärna cykeln eller bussen till stan, eller promenera om du har möjlighet. 

Det är alkoholförbud i Tingvallastaden. Lots of Love är ett alkohol- och drogfritt arrangemang. Lämna även stolar, paraplyer, glasflaskor och andra farliga objekt hemma om du kommer på våra arrangemang. Vi kommer att vara många på de olika arrangemangen som ska samsas om platsen och trivas tillsammans. 

Det kommer att finnas en handikappsramp under sommarkonserten för de som behöver. Våra funktionärer hjälper dig rätt om du inte hittar den. 

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den