Händer i Karlstad

Putte i parken 2022

Putte i parken 2022 lekfull illustration med glada figurer.

Äntligen är det sommar och festivaldags! Den 30 juni – 2 juli intar gratisfestivalen Putte i parken Norra fältet i Karlstad. Det är nionde året festivalen besöker vår soliga stad. Det kommer bli tre dagar med härlig musik och spännande artister.

Det blir ett fullspeckat spelschema! Upplev bland annat Cornelia Jacobs, Daniel Adams Ray, A36, Emil Assergård och Nause. Utöver alla musikframträdanden finns det som vanligt mat, dryck och en massa roliga aktiviteter. 

Var: Norra fältet i Karlstad
När: 30 juni – 2 juli
Kostnad: Fri entré

Fler artister och mer information hittar du på Putte i parkens webbplats.

Bra att veta om Putte i parken

Praktiska frågor och svar om Putte i parken, till exempel frågor kring buss, parkering och festivalens öppettider hittar du här.

Delar av Infanterigatan är avstängd under festivalens öppettider

Av säkerhetsskäl och för att utryckningsfordon ska kunna ta sig fram kommer Infanterigatan delvis vara avstängd för biltrafik under Putte i parkens öppettider. Läs mer om avstängningen av Infanterigatan här.

 

Blås Grönt

Är du ungdom mellan 13-17 år? Då kan du anmäla dig till Blås Grönt och vara med och tävla om fina priser. I samarbete med Karlstads kommun arbetar Putte i parken för att belöna ungdomar som avstår från att dricka alkohol. Detta görs genom en drogförebyggande aktivitet som heter Blås Grönt.

Deltagandet är kostnadsfritt. Genom anmälan förbinder du dig till att avstå från alkohol under de dagar som du besöker festivalen. Du visar din nykterhet genom att vid hemgång blåsa i en alkoholmätare vid vårt tält på festivalområdet.

När du har blåst grönt belönas du med en gåva och samtidigt skickas ett sms till din förälder som en bekräftelse. Ju fler kvällar som du blåser grönt på, desto större chans finns det för dig att ta hem segern i utlottningen som sker efter festivalen. Om du trots anmälan inte har besökt Blås Grönt-tältet skickas ett sms till din förälder att du inte dykt upp. Skulle du blåsa rött tar vi personlig kontakt med föräldrar.

Observera att det råder 15-års åldersgräns (från det året du fyller 15 år) på festivalen. Personer under 15 år måste därför gå in på festivalområdet i målsmans sällskap.

Läs mer och anmäl dig här.

Öppettider
Torsdag - lördag, kl. 19.00-02.00

Plats
Blås Grönt-tältet finns inne på festivalområdet i anslutning till entrén.

Putte i parken 2022 klimatkompenseras

Karlstads energi är samarbetspartner med Putte i parken och ser till att hela festivalen klimatkompenseras med hjälp av organisationen Vi-skogen. Att klimatkompensera innebär att kompensera för den mängd växthusgaser som släppts ut genom bland annat mat, dryck transport och avfall. På Karlstad energi hittar du mer information om initiativet.

 

Uppdaterad den