Evenemang

Karlstad är värdstad för friidrotts-SM 2019

friidrott
Sofie Skoog, IF Göta

Den 30 augusti - 1 september intar Sveriges främsta friidrottare Tingvalla IP. Av de cirka 1 000 tävlande som väntas besöka Karlstad under SM-tävlingarna ska totalt 36 mästare koras.

Det kommer bli en fartfylld upplevelse där du kan vara med och heja fram våra lokala friidrottsstjärnor. Se bland annat höjdhopperskan Sofie Skoog och sprintern Henrik Larsson från IF Göta göra upp om medaljerna. För några tävlande är också friidrotts-SM en av de sista tävlingarna för att toppa formen inför VM i Quatar senare i höst.

Mer information och biljetter till friidrotts-SM hittar du på IF Göta.

En fullspäckad vecka med aktiviteter och friidrott

Förutom tre fartfyllda dagar med friidrotts-SM finns det mycket annat att uppleva och göra dagarna innan SM-tävlingarna drar igång.

Tisdag 27 augusti

Är det dags för årets upplaga av blodomloppet där du kan vara med och uppmärksamma den livsviktiga insatsen att ge blod. Som deltagare i blodomloppet väljer du mellan att promenera, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer.

Tid: Första startskott klockan 18.30.
Plats: Arrangemangsområdet med start- och målområde är vid Tingvalla IP.

Mer information och anmälan hittar du här.

Onsdag 28 augusti

Solstaspelen firar 20 år och blir i år en del av friidrottsveckan. Det är Värmlands parasportförbund som bjuder in alla dagliga verksamheter i Värmland till Tingvalla IP för att tävla i olika grenar och det väntas bli drygt 300 tävlande! Mer information om denna rafflande uppladdning kommer.

Tid: Information om specifik tid kommer.
Plats: Tingvalla IP.

Torsdag 29 augusti

Under torsdagen besöker Bauhaus kidstour Stora Torget i Karlstad med en hinderbana för barn att leka i. Det kommer också att finnas en scen med ett fullspäckat program under torsdagskvällen.

Tid: Uppdateras senare.
Plats: Stora Torget i Karlstad.

Fredag 30 augusti

Friidrotts-SM dag 1 - dagen kommer ha företags- och afterworktema.

Tid: Klockan 14.30-19.30.
Plats: Tingvalla IP.

Lördag 31 augusti

Friidrotts-SM dag 2 - tävlingsdagen bär mångfaldstema i samband med att Värmland Pride äger rum i Karlstad.

Tid: Cirka klockan 14.00–19.00.
Plats: Tingvalla IP.

Söndag 1 september

Friidrotts-SM dag 3 - Den avslutande dagen har familjetema med aktiviteter för barn samt en utställning om de nya arenorna som ska byggas på Sannafältet.

Tid: 12.00-15.30.

Plats: Tingvalla IP.

Ett historiskt arrangemang

Tingvalla IP har långa anor som friidrottsarena, 1919 invigdes arenan med SM i friidrott och har sedan dess varit plats för SM-tävlingarna vid ett flertal tillfällen. I år sluts cirkeln med 100-årsjubileum och avtackning av Tingvalla IP eftersom det ska byggas en ny friidrottsarena på Sannafältets sportcenter.

Idrottsstaden Karlstad

Karlstad har under flera år legat på topplaceringar som årets idrottskommun och 2018 utsåg tidningen Sport och Affärer Karlstads kommun till årets idrottskommun. SM-tävlingarna i friidrott är ett perfekt tillfälle att bekräfta bilden av Karlstad som en av landets bästa idrottskommuner.

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den