Globala Karlstad

Föreläsning: Barn och ungas utsatthet på nätet

 Föreläsningen var tillgänglig att se mellan 18-24 oktober.

Caroline Engvall är journalist och författare specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet.

Caroline Engvall är journalist och författare specialiserad på sexualbrott mot barn på nätet. Hon har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel. 

Hon driver sedan ett decennium flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial för socialtjänst, skolor och rättsväsende, hjälpsajter (safeselfie.se samt intetillsalu.se), poddar (Vägen framåt – om barn och unga i svensk sexhandel, Ecpod, Bemötandepodden samt I nätets skugga – nätsexbrotten mot barn som skakade Sverige), pjäser (14 år till salu) och tv-dokumentärer (Ingen riktig våldtäkt/SVT Dokument inifrån)– samt daglig spridning av kunskap på sociala medier. Caroline Engvall är också frekvent anlitad av medier för att kommentera aktuella brott mot barn och unga på nätet. 

Caroline är 2018 års Elise Lindqvist-pristagare, Årets modiga Mama, pristagare till Skandias ”Årets idé för livet” 2018. Hon har föreläst för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation.

Caroline Engvall är också Safe selfie academys grundare.

www.safeselfieacademy.se

Är du själv utsatt eller är orolig för någon?

Om du är orolig för någon ung vuxen i din närhet eller om du själv är en ung vuxen som är utsatt finns stöd att få. Läs mer här:
Stöd till hot- och våldsutsatta 

Om du är orolig för något barn i din närhet eller om du själv är ett barn som är utsatt finns stöd att få. Läs mer här:
Familjeavdelningen - vid misstanke om att barn far illa eller behöver stöd 

Uppdaterad den