Globala Karlstad

Karlstad är en global kommun

Globala Karlstad

Hur påverkar vår livsstil världen? Genom arrangemanget Globala Karlstad, som går av stapeln en gång om året, vill Karlstads kommun tillsammans med Sida inspirera dig och alla Karlstadsbor att leva på ett mer socialt hållbart och klimatsmart sätt.

Karlstad är en av fem kommuner i landet som är en Global kommun i samarbete med Sida – Sveriges biståndsmyndighet.

– Det betyder att vi är en kommun som tänker globalt men agerar lokalt. Det handlar om att vi i vårt arbete ska bidra till FN:s 17 globala mål och Agenda 2030, säger Ulf Nyqvist, kommundirektör i Karlstads kommun.

Arrangemanget Globala Karlstad syftar till att uppmärksamma global utveckling och hur du som invånare kan vara med och bidra till en mer hållbar värld. 

Vi Karlstadsbor kan faktiskt påverka levnadsvillkoren och miljön på andra sidan jorden.

– Genom att till exempel tänka på vilka kläder vi köper lokalt kan vi förbättra villkoren för textilarbetare i andra delar av världen, säger Ulf Nyqvist.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den