Globala Karlstad

Program Globala Karlstad

Flygbild över Karlstad

Den 12-18 oktober är globala frågor i fokus när Karlstads kommun tillsammans med Sida arrangerar Globala Karlstad. Låt dig inspireras att agera lokalt och på så vis påverka globalt, både i det stora och det lilla. Varmt välkommen att uppleva utställningar, föreläsningar och second hand-runda! Det mesta är gratis och öppet för alla.

Invigning 12 oktober: Portionen under tian med Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark, dietist, författare och grundare till Portionen under tian, inviger Globala Karlstad med en digital föreläsning på Karlstads kommuns Facebook-sida måndagen den 12 oktober klockan 20.30. Lär dig laga billig, klimatsmart
och nyttig mat under tio kronor. 

Läs mer om Hanna Olvenmark och föreläsningen här.

Extraöppet på Sola Byggåterbruk 14-16 varje dag

Måndag ttll fredag har Sola Byggåterbruk extra öppet mellan klockan 14-16. Läs mer om Sola Byggåterbruk här.

6-19 oktober: Utställningen Flicka - Bibliotekhuset

Utställningen Flicka från FN visas i Bibliotekshusets entréplan och våning 2. När? 6 –19 oktober.

12 oktober - 15 november: Agenda 2030 - Naturum Värmland

Utställning Agenda 2030 visas på Naturum Värmland.
När? 12 oktober–15 november.

13 och 14 oktober: Handla närproducerat via Reko-ringen

Reko-ringen har blivit ett smart sätt för producenter att sälja lokalproducerad mat på Facebook helt utan mellanhänder. Idag finns ett 70-tal lokala livsmedelsproducenter anslutna till Reko-ring Karlstad och i Facebook-gruppen finns över 12 000 medlemmar som har möjlighet att handla.

Alla varor måste beställas i förväg via Facebook-gruppen. Överlämning av varorna sker på onsdagar mellan klockan 17 och 18 på parkeringen vid Sundstabadet. 

Även Molkom har en Reko-ring. De har samma upplägg, men utlämning av varor varje tisdag jämna veckor mellan klockan 18 och 18.30 på parkeringen vid busshållplats Molkom Graninge.

14 oktober - 18 november: Faces of Conflict & Hunger - Värmlands Museum

Människorna som porträtteras i utställningen Faces of Hunger and Conflict ser på oss från gränslandet mellan hunger och konflikt. Det är en av de värsta platserna att vara på, de är hungerns och konflikternas ofrivilliga offer. Delta den 17:e december i Stockholm. utställningen är ett sätt att stärka rösten för de 821 miljoner människor som lider av hunger i världen idag.

Utställning Faces of Conflict & Hunger visas på Värmlands Museum.
När? 14 oktober–8 november.

17 oktober: Föreläsningar på UNO om stöd till unga vuxna

Vill du veta mer om det stöd som ges till unga i Karlstads kommun? Den 17 oktober är det flera föreläsningar på Ungdomens hus (UNO) om ungas hälsa. Föreläsningarna vänder sig till dig som är ung, vårdnadshavare, anhörig eller som möter unga i ditt arbete.

Läs mer om föreläsningarna och anmäl dig här.

17 oktober: Second hand-runda med massor av butiker

Den 17 oktober har Karlstads second hand- och återbruksaffärer extraöppet med massa fina erbjudanden.

Läs mer om vilka butiker som är med här.

17 oktober: Lappa och laga på Skaparverkstaden

Skaparverkstaden i Bibliotekshuset erbjuder aktiviteten Lappa, laga och fixa, en workshop för barn mellan 9 och 13 år, lördagen den 17 oktober. Max 15 deltagare.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den