Stipendier och fonder

Idrottsstipendium för ungdomar och juniorer

Syftet med stipendiet är att uppmuntra ungdomar som gjort en bra idrottsprestation eller något annat betydelsefullt för idrotten i Karlstads kommun. Stipendiet delas ut i juni varje år i samband med nationaldagsfirandet.

Vem kan söka stipendiet?

Du kan söka själv eller föreslå någon annan. Den som får stipendiet ska antingen själv ha gjort en bra idrottsprestation eller gjort någon annan viktig insats för idrotten till exempel som ledare. För att kunna få stipendiet måste du bo i Karlstads kommun.

Kriterier

 • Den föreslagne ska ha gjort en bra idrottsprestation eller annan viktig insats för idrotten i Karlstads kommun
 • Insatsen ska vara genomförd under 2018
 • Den föreslagne ska fylla högst 21 år det år stipendiet delas ut

Belopp

5 000 kronor.

Vad ska ansökan innehålla?

En motivering till varför du eller den du föreslår bör få stipendiet samt namn, personnummer och kontaktuppgifter till den som söker. Nominerar du någon annan ska du även uppge ditt eget namn och telefonnummer.

Ansökan eller förslag till mottagare av Karlstads kommuns idrottsstipendium för ungdomar och juniorer 2019.pdf

Tid för ansökan/förslag

Ansökan/förslag ska ha kommit in till oss senast 3 april 2019.

De senaste årens stipendiater

 • 2018: Matilda Källström och Ella Kennedy
  • Matilda Källström är aktiv inom westernridning och har varit med att starta upp och sprida sporten i Värmland. Matilda har tävlat internationellt i ungdoms-EM och är nu uttagen till ungdomslandslaget och ska tävla i VM i Texas. Matilda är ridlärare och driver en blogg inom westernridning. Hennes egna framgångar samt hennes förmåga att stärka andra, både i deras ridning och utveckling, gör Matilda till en förebild och en värdig stipendiat.  

  • Ella Kennedy deltog i SM i skateboard som enda tjej från Karlstad. Hon jobbar hårt för att stärka tjejer inom sporten och har startat gruppen Skaterellas för att få ännu fler att våga prova. Hon är ledare inom skate för yngre och är en fin förebild genom att så tydligt visa att skate är för alla.   
 • 2017: Michaela Thyberg och Henrik Larsson
  • Michaela Thyberg är simmare som lyckats med en elitsatsning inom sin sport parallellt med gymnasiestudierna.  Hon har ett brinnande engagemang för sporten och tränar vissa av simpassaen innan skoldagen börjar. Hon kvalade in till ungdoms-SM och har som nästa mål att kvalificera sig till SM. Michaela är en fin förebild för andra unga simmare i sin förening.

  • Henrik Larsson är en är framgångsrik friidrottare och sprinter som utvecklats och nått stora framgångar i sin åldersklass det senaste året. Han rankas som nummer 3 på 100 meter i Europa. Han kom 3:a på 200 meter respektive 5:a på 100 meter på SM för seniorer 2016. Henrik har radat upp fina resultat inom en sport med hård konkurrens och är en fin förebild för andra inom sin förening.

 • 2016: Linda Watz och Simon Sandberg
  • Lina Watz är parasportare och har nått enastående resultat i simning. Hon har ett brinnande engagemang för sporten och är en förebild för yngre idrottare. Hennes framgångar nationellt och internationellt har resulterat i en plats i Paralympics i Brasilien 2016.

  • Simon Sandberg är framgångsrik spelare och engagerad ledare i amerikansk fotboll. Under 2015 vann han tre guld med sitt lag Carlstad Crusaders. Han tränar yngre spelare och är med sina 20 år redan en förebild inom sporten.

 • 2015: Anna Lee och Agnes Larsson
  • Anna Lee har under året spelat som enda tjej i NIK/Karlstad j18 hockeylag. Utöver detta har hon även kommit in på hockeyinternat i Kanada som första svensk någonsin. Detta skvallrar om hennes passion och helhjärtade satsning inom hockey. Detta är en stor bedrift som kräver stora uppoffringar. Vi tror Anna kommer gå långt.

  • Agnes Larsson friidrottar inom IF Göta som kulstötare. Hennes prestationer under det senaste året är imponerande. Hon har vunnit SM-guld samt deltagit i ungdoms-VM i Ukraina. Vi tycker verkligen att detta är en stor bedrift och uppmuntrar Agnes till att fortsätta utvecklas till hennes nästa mål som är Junior VM i Eskilstuna. Vi blir stolta när vi tänker på att vi har en kulkastare på elitnivå i Karlstad. Därför tycker vi att det är viktigt att lyfta Agnes prestationer.

 

Skicka ansökan/förslag till

Karlstads kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
651 84 Karlstad

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den