Friluftsliv och motion

Badplatser

Skutbergets badplats
Skutbergets badstrand.

I Karlstads kommun har vi 20 kommunala badplatser. Här kontrollerar vi alltid badvattenkvaliteten på sommaren. Vid vissa platser har vi även simskola. På Bomstadbaden finns en speciell hundbadplats.

Kommunala badplatser

Här kan du läsa mer om varje badplats, se om det finns omklädningsrum och tillgänglighetsanpassningar och jämföra dem med varandra.

Hitta och jämför badplatser

Karta över badplatser

Klicka på ikonen i det nedre vänstra hörnet för att förstora kartan. 

Simskola utomhus sommartid

Under juli, vecka 27-30, hålls varje år kostnadsfri simskola för barn mellan 6-11 år på åtta olika platser i Karlstads kommun. Inga förkunskaper i simning krävs. Läs mer om var simskolorna hålls och hur du anmäler dig för att vara med.

Bada med hund

Hundar får bada överallt inom Karlstads kommun utom på våra kommunala badplatser samt inhägnade områden för kommunens bassängbad. Undantaget är Bomstad som har ett hundbad på en särskilt anvisad plats, det finns skyltar som visar vägen. Tänk bara på att hunden alltid måste hållas kopplad.

Förbudet att bada med hund på de kommunala badplatserna gäller under sommarsäsongen 1 juni till 31 augusti. 

 

Provtagning och vattenkvalitet

På Havs- och vattenmyndighetens webbsida Badvatten kan du se våra mätningar, vattenkvalitet och temperatur på badplatserna i kommunen.

Tänk på att mätningarna av vattenkvaliteten bara görs en gång i månaden eller vid tips på förändringar och att uppgifterna därför inte är helt dagsfärska. För information om algblomning eller otjänligt vatten vid Karlstads kommuns badplatser - håll utkik under nyheterna på startsidan för karlstad.se.

Algblomning och badklåda

Du kan läsa vad algblomning och badklåda är, och även se vattenkvaliteten vid andra badplatser i Europa på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Var försiktig i Klarälven

Närheten till vatten så centralt i Karlstad är fantastiskt men Klarälven är ingen offentlig badplats och vi är rädda om dig. Doppa gärna fötterna men var försiktig - vattenströmmarna är starka.

Vi avråder från att bada i älven och vill uppmärksamma dig på att:

  • Vattenströmmarna är starka och varierar utmed älvfåran
  • Vattendjup och bottendjup kan variera från dag till dag
  • Flytande bråte, stockar och avfall kan komma flytande i vattnet eller ligga på bottnen
  • Båttrafik kan passera
  • Förbud råder mot hopp och dykning från broar och bryggan vid Sandgrundsparken
  • Kommunen genomför inte någon mätning av badvattenkvalitén i älven

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den