Friluftsliv och motion

Båtplatser

Båtar ligger förtöjda vid brygga

Det är lätt att ställa sig i kö till båtplats i Karlstad. Det finns sex hamnar att välja på och att stå i kö för båtplats kostar 150 kronor per hamn och kalenderår.

Hitta plats och ställ dig i kö

2018 finns en ny småbåtshamn i Pråmkanalen. Priset för respektive hamn hittar du genom att gå in på sidan där du kan hitta och jämföra hamnar, som finns länkad här nedanför, och klicka dig vidare till den hamn du är intresserad av. Där hittar du mer information.

Här kan du hitta och jämföra hamnar

Här kan du ställa dig i kö till båtplats

Båtplatser 2018 via Karlstads segelsällskap

Under säsongen 2018 har Karlstads segelsällskap ett antal båtplatser för uthyrning. Du kan läs mer på deras hemsida.

Här kan du läsa mer

Är du intresserade så kan du mejla Karlstads segelsällskap kansli@kdss.se

Gästhamn

Endast fem minuters promenad från Karlstads centrum ligger även Karlstads gästhamn, med 16 båtplatser för gäster. Sommartid finns här flera restauranger och caféer öppna i anslutning till bryggorna.

Läs mer om Karlstads gästhamn

Ta med släpet hem

Det finns inga parkeringsplatser eller uppställningsplatser för båtsläpen i anslutning till småbåtshamnarna. Tänk på att ta med dig båtsläpet hem när du har sjösatt eller tagit upp båten. Även vid båtupptagningsplatsen på Mariebergsskogens parkeringen måste du ta hem släpet. Det är tillåtet att parkera släpet i upp till ett dygn på gatorna i området men inte på parkeringsområdet.

Ny sophantering vid småbåtshamnarna

Från och med 1 juni 2016 inför Karlstads kommun sortering av hushållsavfall i Karlstads småbåtshamnar. Det innebär att mat och hushållsavfall sorteras var för sig vid sorteringsanläggningen som finns i respektive hamn. Sorteringspåsar för matavfall finns att hämta i hamnarna.

De båtplatser som berörs är Tullholmsvikens båtplats, Ställverket, Lambergskanalen, Lambergets båtplats, Mariebergs båtbryggor på Långövägen 19 samt Mariebergsskogens parkeringsplats.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den