Cykling

Cykelturer i Karlstadsnatur

Sjön Alstern
Cykelturen runt sjön Alstern bjuder på ett varierat landskap som både har många kulturhistoriska sevärdheter och en vacker natur.

Cykelturerna i Karlstad bjuder på varierande natur och kulturhistoriska sevärdheter. Alla cykelturerna startar från Stora torget och har olika längd. Ladda ner broschyrerna här.

I Karlstad har vi många fina cykelleder. Varför inte cykla runt Alstern eller ta en tur i Klarälvsområdet? Här kan du läsa mer om några av de cykelutflykter du kan göra i Karlstad.

Cykla Alstern runt

Cykelturen runt sjön Alstern bjuder på ett varierat landskap som både har många kulturhistoriska sevärdheter och en vacker natur. I Alsterdalen föddes Gustaf Fröding och här fann han inspiration till många av sina dikter.

Från Stora torget och tillbaka är den här turen cirka 32 kilometer lång. Utgår du istället från Alsters Herrgård blir turen cirka 25 kilometer lång.

Alstern runt på cykel

Bike trail lake Alstern

Cykeltur i Klarälvsdeltat

Det här är en cykeltur med mycket vattenkontakt. Turen tar dig förbi våtmarkerna vid Mariebergs strandängar, korsar flera av älvarmarna och tar dig ut till en av Vänerstrandens orörda klippuddar.

Du cyklar även på gemytliga grusvägar genom Dingelsundets småskaliga odlingslandskap. Här och var finns fina möjligheter att rasta intill någon strand och kanske prova fiskelyckan.

Från Stora torget är turen ungefär 15 kilometer lång.

Upptäck Klarälvsdeltat på cykel

Explore Klarälvsdeltat by bike

Cykeltur Kroppkärrssjön-Välsviken

Den här cykelturen passerar parker, strandpromenader och närströvområden. Turens mål är strandområden som är tillgängliga för den som går och cyklar. Här och var finns fina möjligheter att stanna och rasta och kanske prova fiskelyckan.

Från Stora torget är denna tur cirka 14 kilometer lång.

Cykeltur runt Kroppkärrssjön och Välsviken

Bike trail Kroppkärrssjön and Välsviken

Cykeltur i I2-skogens strövområde

Det gamla militära övningsområdet är idag tillgängligt för allmänheten och är en stor tillgång som friluftsområde. Här finns en omväxlande natur med hällmarksskogar, djupa granskogar, lummiga lövskogar, åkrar och vackra naturbetesmarker. Här finns många fina gläntor med knotiga tallar och solvarma hällar som passar utmärkt för en liten picknick.

Från Stora torget är denna cykeltur cirka 15 kilometer lång.

Cykla i I2-skogen

I2 bike trail

 

Broschyrerna om dessa fyra cykelturer finns även att hämta på hos Kontaktcenter i bibliotekshuset.

Uppdaterad den