Båtplatser

Gästhamn

Livboj med båtar i bakgrunden i Karlstads gästhamn, Inre hamn

Karlstads gästhamn ligger centralt i Inre hamn med fem minuters promenad till centrum. Hamnen har 16 båtplatser för gäster.

Nära till kultur, nöje och service

Sommartid är gästhamnen ett mycket populärt område och det finns flera restauranger och caféer i anslutning till bryggorna. Här är det inbjudande att sitta och äta en glass och titta på folklivet. Stadsträdgården, Lars Lerins konsthall och Värmlands museum ligger inom promenadavstånd och på några minuters promenad kommer du till centrum med all tänkbar service som banker, apotek, mataffärer och shopping.

Om gästhamnen

Service

I gästhamnen finns bland annat tillgång till toaletter, dusch, diskutrymme och tvättstuga. Det finns även cyklar och cykelkärra att låna för de som lägger till sin båt här. Här finns även en tömningsstation för tömning av latrin från fritidsbåtar.

Gästhamnen är en Infopoint, där du kan hitta all information du behöver för en lyckad vistelse i Karlstad. Prata med våra gästhamnsvärdar så hjälper de dig.

Fakta

Hamndjupet är tre meter och förtöjning är huvudsakligen bom. I mån av plats även enstaka långsides och boj. Gästhamnen har 16 båtplatser. Inre hamn på sjökort: 131 NE 59°22,5 N 13°30,5 E

Avgift per dygn

Det kostar 120 kronor/dygn att lägga till i gästhamnen. För el tillkommer 40 kronor. Gästhamnen har ingen kontanthantering, men det går bra att betala med kort eller Swish.

Öppettider

Gästhamnen håller öppet från 28 maj till 2 september. Under den tiden är gästhamnskontoret bemannat alla dagar i veckan mellan 6.30 och 21.30.

Boka plats

Om du vill boka en plats i hamnen ska du kontakta gästhamnskontoret på telefonnummer 054-540 67 56.

Dockspot

Inom kort kommer det att gå att boka plats i hamnen via Dockspot.

Broöppning

Våghusbron vid inloppet till Inre hamn och Karlstads gästhamn är en klaffbro.

Här kan du läsa mer om tider för broöppning under låg- och högsäsong.

Kontakt

Har du frågor, kontakta gärna vår gästhamnsvärd på telefon 054-540 67 56 eller via e-post

gasthamn@karlstad.se

Besöksadressen är Tynäsgatan 8, Magasin 2.

Är du nyfiken på mer om hamnverksamhet och båtliv i Karlstad? Läs gärna här:

Tips för ett miljövänligt båtliv

Turistinformation

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den