Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Bomstadbaden

Bomstadbaden är en barnvänlig badplats vid Vänern. Badplatsen är mycket långgrund och sanden är finkorning, vilket sommartid lockar många barnfamiljer. Den 400 meter långa sandstranden gör att platsen brukar kallas för Värmlands riviera.

Långgrunt
En stor sandstrand med ett gäng besökare som solar sig vid vattnet. Solen lyser starkt över det glittrande vattnet.
Badtemperatur: 12,1 °C Ikon för badtemperatur

Nära till Skutberget och Bergvik

Bomstadbaden ligger 9 kilometer väster om Karlstad vid skutbergsområdet och drivs av Karlstad Swecamp, som är en familjecamping. Det finns bland annat servering, minilivs, toaletter, vattenlek och separat hundbad i området. Från Bomstadbaden är det nära till Skutbergets motionscentral med ett stort utbud av friluftsaktiviteter, samt till Bergviks köpcentrum.

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb

Hitta hit

Följ E18 västerut från Karlstad. Passera Bergvik köpcentrum och IKEA. Ta höger vid skylt Skutbergsmotet. Följ därefter skyltning mot Bomstad/Bomstadbaden. Parkering finns på gräsytor för dem som inte gästar campingen, observera att Swecamp tar ut en parkeringsavgift.

Vägbeskrivning