Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Mariebergsskogens badplats

Badplatsen i Mariebergsskogen ligger vid en av Karlstads många Vänervikar. Det är en populär plats med en härlig sandstrand i söderläge och stora gräsytor. När du vill ha en paus från badandet kan du låna bollar och spela beachvolleyboll, streetbasket, boule och hyra klubbor till bangolfen och upptäcka resten av parken.

Badtemperatur: -0,1 °C Ikon för badtemperatur

Mariebergsskogens badplats är en del av Mariebergsskogen, Karlstads stadspark. Badplatsen har en ganska stor sandstrand och är omgiven av stora gräsytor. Det är mycket välbesökt och uppskattat av både Karlstadsbor och gästande turister. I kiosken kan du handla glass och annat som passar en dag på stranden. När du vill ha en paus från badandet kan du låna bollar och spela beachvolleyboll, streetbasket, boule och hyra klubbor till bangolfen.

Upptäck Mariebergsskogen

Mariebergsskogen är Karlstads stadspark. Här finns mycket att upptäcka – upplev Naturum Värmland, djurparken Lillskogen, lekträdgården, friluftsmuseet, mat och fika, naturen, lekparker och många härliga evenemang.

Till mariebergsskogen.se

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb

Hitta hit

Mariebergsskogen breder ut sig bara en dryg kilometer söder om Karlstad centrum vid stadsdelen Marieberg. Det finns fina cykel- och gångvägar hit, stor parkering, busshållplats precis utanför huvudentrén och på sommaren kan du åka båtbuss med Karlstadsbuss hit.