Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Örsholmsbadet

Örsholmsbadet vid Örsholmstjärn är en barnvänlig badplats med sandstränder och stora gräsytor. Badet består av två badområden som båda har sandstrand. Intill stränderna finns stora gräsytor för solande, lek och spel.

Simskola
En sandstrand och en stor brygga som går ut i vattnet.
Badtemperatur: 14,9 °C Ikon för badtemperatur

Permanent brygga

I vattnet finns en stor badbrygga som ligger i året runt. Bryggan är H-formad med två 50 meter långa bryggor som binds ihop av en 25 meter lång brygga i mitten. Att bryggan på Örsholmen är H-formad innebär att den bildar en simbassäng på 25 meter vilket gör att man kan motionssimma och ta simmärken på en uppmätt bana.

Populärt område för träning

Tjärnet är ett populärt tillhåll för vattenskidåkare. I området finns också flera stora fotbollsplaner där det pågår mycket träning, matcher och turneringar under sommarhalvåret. Örsholmsbadet ligger i ett grönområde invid industriområdet Örsholmen i östra delen av Karlstad. Örsholmen ligger mitt i Klarälvsdeltat och ansluter till Vänern, men badplatsen är vid den lilla tjärnen mitt i området.

Kiosken drivs av fotbollsklubben. 

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb

Hitta hit

Örsholmsbadet ligger cirka 2,5 kilometer öster om Karlstad centrum. Det går fina gång- och cykelvägar fram till badplatsen, och Karlstad stadsbuss har hållplatser i närheten. Kommer du med bil så följer du Hammaröleden, väg 236, och svänger av mot Örsholmens industriområde. Följ Västanvindsgatan och ta vänster in på Fällevägen enligt skyltar mot bad och Örsholmens IP. Det finns fri parkering i anslutning till badet. Parkera gärna intill fotbollsplanerna så är det en kort promenadväg till stranden. Det blir snabbt fullt med parkerade bilar längs vägen ner till bryggan. 

Vägbeskrivning