Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Örsholmsbadet

Örsholmsbadet vid Örsholmstjärn är en barnvänlig badplats med sandstränder och stora gräsytor. Badet består av två badområden som båda har sandstrand. Intill stränderna finns stora gräsytor för solande, lek och spel.

Simskola
En gräsplätt framför en sandstrand, med några besökare som gör sig redo att bada.
Badtemperatur: 11,9 °C Ikon för badtemperatur

Populärt område för träning

Tjärnet är ett populärt tillhåll för vattenskidåkare. I området finns också flera stora fotbollsplaner där det pågår mycket träning, matcher och turneringar under sommarhalvåret. Örsholmsbadet ligger i ett grönområde invid industriområdet Örsholmen i östra delen av Karlstad. Örsholmen ligger mitt i Klarälvsdeltat och ansluter till Vänern, men badplatsen är vid den lilla tjärnen mitt i området.

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb

Hitta hit

Örsholmsbadet ligger cirka 2,5 kilometer öster om Karlstad centrum. Det går fina gång- och cykelvägar fram till badplatsen, och Karlstad stadsbuss har hållplatser i närheten. Kommer du med bil så följer du Hammaröleden, väg 236, och svänger av mot Örsholmens industriområde. Följ Västanvindsgatan och ta vänster in på Fällevägen enligt skyltar mot bad och Örsholmens IP. Det finns fri parkering i anslutning till badet.