Hoppa till huvudinnehållet (tryck enter)

Sundstatjärn

Just nu råder det algblomning på den här badplatsen och därför avråder vi från att bada här. Badplatsen vid Sundstatjärn har en mysig liten sandstrand och är omgiven av öppna gräsytor. Det är en populär mötesplats under sommarhalvåret, och här pågår ofta motionsaktiviteter och evenemang av olika slag.

En stor sandstrand med några hus och höga träd i bakgrunden.
Badtemperatur: 11,5 °C Ikon för badtemperatur

Badplats nära centrum

Sundstabadet ligger centralt i Karlstad, nära Sundsta badhus. Sandstranden är bara 20 meter bred men den omges av stora gräsytor. Det finns också en lekplats i närheten. Badplatsen ligger vid ett centralt och mycket uppskattat och välbesökt grönområde. Här arrangeras tipspromenader, motionslopp, fotbollsturneringar och sommargympa. Runt tjärnet finns en populär promenadslinga på cirka 1,3 kilometer. Under sommarmånaderna finns en belyst fontän mitt i Sundstatjärn som hjälper till att syresätta vattnet.

Badvattenkvalitet

Under sommaren kontrollerar Karlstads kommun badvattnets kvalitet på ett flertal badplatser inom kommunen. Ta del av resultatet på Hav- och vattenmyndighetens webbplats.

Till Havs- och vattenmyndighetens webb

Hitta hit

Sundstatjärn ligger mellan stadsdelarna Sundsta och Norrstrand bara en kvarts promenad norrut från Karlstad centrum. Hit tar du dig via fina cykel- och gångvägar och Karlstad stadsbuss har hållplatser i närheten. Kommer du med bil åker du enklast in på Drottning Kristinas väg (Norrstrand) och parkerar utanför Sundstabadet.