Båt och hamn

Gästhamn, besöksbryggor och inre hamn för dig som besöker oss

Utsikt över vattnet med många båtar som ligger vid bryggan i gästhamnen
Gästhamnen i Karlstad

Karlstads gästhamn ligger centralt i inre hamn med fem minuters promenad till centrum. Hamnen har sexton båtplatser för gäster och ett antal platser vid besöksbryggan, där du kan stanna i upp till åtta timmar. Gästhamnen har öppet året runt.

På vår karta längst ned på sidan kan du se var besöksbryggorna och gästhamnen ligger. 

Besöksbrygga

I inre hamn finns två besöksbryggor med ett antal platser där du kan lägga till med din båt kostnadsfritt i upp till åtta timmar. Du behöver inte boka en plats här innan du kommer och lägger till där det är ledigt.

Gästhamn

Karlstads gästhamn är till för dig som vill stanna lite längre än bara några timmar och upptäcka staden. Här finns 16 platser som du bokar via gästhamnskontoret.

Gästhamnskontorets öppettider

Gästhamnen är öppen året runt och är bemannat under högsäsong, 25 maj till 30 augusti.

Måndag - fredag 6.30-21.30
Lördag - söndag 8.30-17.00

Gästhamnskontorets besöksadress

Tynäsgatan 8, Magasin 2

Service

Här finns bland annat toaletter, dusch, diskutrymme, miljöstation och tvättstuga. Det finns en tömningsstation för tömning av latrin. Gästhamnskontoret lånar även ut cyklar och cykelkärra till dig som hyr plats i gästhamnen.

Större båtar

Större båtar, fartyg eller skepp som är större än 12 meter långa och fyra meter breda behöver få tillstånd för att lägga till även i gästhamnen och besöksbryggorna. 

Här kan du läsa mer om hur du ansöker om tillstånd för större båtar 

Boka plats

Högsäsong

Om du vill boka en plats i hamnen under högsäsong ska du kontakta gästhamnskontoret på telefonnummer 054-540 67 56. Du kan också mejla till gasthamn@karlstad.se.

Lågsäsong

Under lågsäsong, från september till maj, bokar du din plats i gästhamnen genom att höra av dig till kommunens Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00. Kontaktcenter har öppet måndag-fredag klockan 08.00-17.00. Du kan också mejla till gasthamn@karlstad.se

Pris

Högsäsong

Det kostar 150 kronor/dygn att lägga till i gästhamnen under högsäsong. För el tillkommer 40 kronor. Gästhamnen har ingen kontanthantering, men det går bra att betala med kort eller Swish.

Lågsäsong

Under lågsäsong hyrs platserna ut månadsvis och kostar 1500 kronor i månaden. Kostnad för el debiteras

Infopoint

Gästhamnen är en Infopoint, där du kan hitta all information du behöver för en lyckad vistelse i Karlstad. Prata med våra gästhamnsvärdar så hjälper de dig.

Hamnfakta

Hamndjupet är tre meter och förtöjning är huvudsakligen bom. I mån av plats även enstaka långsides och boj. Gästhamnen erbjuder sexton båtplatser.
Inre hamn på sjökort: 131 NE 59°22,5 N 13°30,5 E

Broöppning

Våghusbron vid inloppet till Inre hamn och Karlstads gästhamn är en klaffbro.

Här kan du läsa mer om tider för broöppning under låg- och högsäsong.

Kontakt

Högsäsong

Har du frågor under högsäsong, kontakta gärna vår gästhamnsvärd på telefon 054-540 67 56 eller via e-post gasthamn@karlstad.se

Lågsäsong

Har du frågor under lågsäsong, kontakta kommunens Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00. Kontaktcenter har öppet måndag-fredag klockan 08.00-17.00.

Karta

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den