Vandringsleder och strövområden

Delta i naturutmaningen 2020

Stolpe med en bokstav på

Hitta bokstäverna längs vandringsleder i Karlstads kommun och sätt ihop till ordet eller frasen vi letar efter. Du kan vinna en picnicfilt eller termos som gör framtida naturutflykter ännu bättre.

Lilla naturutmaningen - en led för alla

Lilla naturutmaningen är till för dig som behöver ha en tillgänglighetsanpassad led eller som nöjer dig med en led. Längs Göteborgsudden har vi placerat ut sex bokstäver utefter den cirka 700 meter långa sträckan ut till vattnet. Sätt ihop bokstäverna till ett ord och var med och tävla. Lilla naturumaningen passar stora som små.

Läs mer om Göteborgsudden

Stora naturutmaningen - sju leder

Stora naturutmaningen är till för dig som vill ta dig ut till platser som du kanske inte sett tidigare. Alla leder är mellan 1,5 km och 5 km långa och ganska lättpromenerade. De är dock inte tillgänglighetsanpassade.

För att göra stora naturutmaningen lite större vill vi inte avslöja för mycket om antal bokstäver eller dess placering. Bokstäverna kommer inte bara bilda ett ord utan en fras som består av flera ord.

Lederna som ingår i stora naturutmaningen

Du väljer själv i vilken ordning du går lederna. Bokstäverna är inte placerade i den ordning som vi har listat lederna på den här sidan. Klicka på ledens namn för att hitta mer information om leden och vägbeskrivning .

  1. Acksjöleden, 3,5 km (du kan gå även de längre lederna utan att missa bokstäverna)
  2. Bergviks udde, 1,5 km
  3. I2-skogen, 3 km (den markerade leden närmast Råtorp där Dye domarring ligger)
  4. Knappstadviken, 4 km
  5. Niklasdals naturreservat, 2,8 km
  6. Nygårdskällan, 2 km (bokstäverna finns längs den långa vägen, inte genvägen)
  7. Sörmons naturreservat, 5 km (motionsspåret norr om E18)

Få ledtrådar på Instagram

Den som vill ha lite hjälp och inspiration längs vägen kan följa oss på @friluftslivkarlstad på Instagram. Här kommer vi lite då och då lägga ut bilder från lederna som ingår i stora naturutmaningen och ge ledtrådar för att hjälpa er hitta frasen vi letar efter.

Till @filuftslivkarlstad på Instagram

Så gör du för att delta

Oavsett om du gör lilla eller stora naturutmaningen (eller båda) ska du först hitta bokstäverna och lista ut ordet eller frasen. Använd sedan formuläret för att lämna in ditt svar och dina kontaktuppgifter. Du ska inte anmäla dig i förväg för att delta.

Utmaningen började 15 april och sista dag att lämna in svar är 31 augusti 2020. De som har lämnat in rätt svar deltar sedan i utlottning av picknickfiltar och termosar.

Till svarsformuläret

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den