Idrotts- och sporthallar

Fröding Arena

Fröding Arena

Fröding Arena är specialdesignad för basket och kan dessutom användas för annan idrott som exempelvis handboll och innebandy. Arenan ligger i anslutning till Frödingskolan vid Kronoparkens centrum. 

I Fröding Arena finns en matcharena som kan delas av i två separata planer med en höj- och sänkbar skiljevägg och utdragbara läktare. Den rymmer sex omklädningsrum, separata omklädningsrum för domare, rehabrum, delbart konferensrum, kontor, café och kök. Stor vikt har lagts på att byggnaden ska vara lättillgänglig för personer med funktionsnedsättning. Totalt finns plats för 812 sittande åskådare. 

Bokning

Bokning för säsong och idrottsarrangemang sker hos Bokningscentralen, kultur-och fritidsförvaltningen.

Prislista Fröding Arena.

Fakta om Fröding Arena

  • Storlek: Cirka 3 300 kvadratmeter och sju meters takhöjd.
  • Publik: Rymmer 812 sittande åskådare.
  • Innehåller: En matcharena som kan delas av i två separata planer med en höj- och sänkbar skiljevägg och utdragbara läktare. Sex omklädningsrum, separata omklädningsrum för domare, rehabrum, delbart konferensrum, kontor, café och kök.
  • Handikappanpassning: Toaletter och duschar för rullstolsburna finns i alla omklädningsrum. Handikappanpassade toaletter och åskådarplatser för publik. Lyssningsslinga som är kopplad till högtalaranläggning för personer med nedsatt hörsel.
  • Miljöanpassning: 200 kvadratmeter solpanel på taket för produktion av el.

Mer information om Fröding Arena

Kontakt

Fröding Arena
Posthornsgatan 6B
656 32 Karlstad
Telefon 054-540 24 64 och 070-001 82 72

 

Uppdaterad den