Idrottsaktiviteter

Karlstads Idrottsskola

Karlstads idrottsskola är en verksamhet där barn och unga ges möjlighet att röra på sig genom att prova olika idrotter och aktiviteter utan krav på tävling eller medlemskap i idrottsförening. 

Idrottsskolan ska alltid sätta barn och unga i centrum och målet är att ge dem möjlighet till aktivitet och kunskap som kan leda till ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.

För vem

Karlstads idrottsskola riktar sig i första hand till barn i åldern 7-13 år. Fokus ska därför, från föreningarnas sida, vara att leka ut grunderna i respektive idrott. De barn som går i årskurs ett får leka och ha kul tillsammans med gymnasieelever som läser barn- och fritidsprogrammet på Fria Läroverken

Idrottsskolan är inte till för att konkurrera med de idrottsföreningar som finns i Karlstads kommun, utan ska ses som ett komplement och en inkörsport till att fler barn ska bli aktiva i dessa föreningar.

Kostnadsfri

Idrottsskolan är kostnadsfri och ligger utanför ordinarie skoltid, men i eller i anslutning till skolans lokaler. Om transport skulle behövas kommer en buss att skjutsa barnen till och från aktiviteten.

Medverkande

Aktiviteterna sker på Kronoparksskolan, Frödingskolam och Färjestadskolan. De föreningar som är med och gör verksamheten möjlig är:

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den