Idrottsaktiviteter

Sundstalägret

Sundstalägret 2016

I juni/juli varje år arrangerar Karlstads kommun Sundstalägret, där barn mellan 6-12 år får möjlighet att testa olika aktiviteter och träffa nya kompisar.

Karlstads mest populära sommarläger

Sundstalägret är ett dagläger för barn mellan 6-12 år (sommaren 2018 är det öppet för barn födda mellan 2006-2012) som är folkbokförda i Karlstads kommun. Lägret hålls i och utanför Sundsta idrottshus och Sundstabadet.

Sundstalägret pågår måndag-torsdag under vecka 25 och måndag-fredag under vecka 26, mellan klockan 09.00-15.00. Lägret tar emot 200 barn per vecka, det vill säga totalt 400 barn.

De aktiviteter barnen får prova under veckan är bland annat gymnastik, bad, bollspel, lekar och simundervisning.

Intresseanmälan 

Intresseanmälan till Sundstalägret 2018.är nu stängd. 

Platserna lottas fram

Alla som skickar in en intresseanmälan via e-tjänsten till Sundstalägret den 26 mars till den 25 april deltar i en lottning om de 400 platser som finns.

Anmälan och betalning

Du som anmält dig mellan 26 mars och 10 april får ett mejl senast fredag den 20 april med ett erbjudande om att anmäla sig till Sundstalägret. I mejlet skickas information om hur betalningen går till och en länk till betalningssidan. Sista betalningsdag är fredag den 27 april. Efter att betalningen är gjord och du fått ett kvitto via mejl att din betalning är genomförd är ditt barn anmält. 

Ni som anmält er efter 10 april får ovanstående information i slutet av vecka 17.

 

Kostnad

Deltagaravgiften för period 1 (vecka 25) är 350 kronor, och för period 2 (vecka 26) 400 kronor. Lunch samt ett mellanmål per dag ingår i priset.

Gruppindelning

Gruppledarna på Sundstalägret delar in deltagarna i grupper utifrån ålder.


Historien om Sundstalägret

Ända sedan 1940-talet har barn i Karlstad kunnat delta i sommarläger i något av stadens områden. Föregångaren till dagens Sundstaläger bedrevs vid Bomstad, därefter bytte man plats till Örsholmen för att år 1991 hamna på den plats där lägret finns i dag, Sundsta.

Frågor

Om du har frågor som rör Sundstalägret, kontakta Karlstads kommuns Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00 eller e-post karlstadskommun@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den