Arenan - bio, musik, teater,

Biljetter och tillgänglighet

Publik i Arenans salong.

Biobiljetter

Du kan köpa din biljett i kassan som öppnar cirka tjugo minuter innan filmvisningen eller köp din biljett direkt här

Biljetterna är numrerade och det finns 165 platser och två rullstolsplatser. Det går bra att betala med kort eller med kontanter i kassan. Återköp av biljetter är endast möjligt i biljettkassan fram till filmvisningens start.

Pris 

En biobiljett kostar 100 kronor.

Rabatt för film

Rabatthäftet för filmer kostar 700 kronor och ger dig tio rabattkuponger.
Du kan inte köpa biljetter på nätet med rabattkupongen eftersom du måste lösa in den i Arenans kassa för att få biljett till den ordinarie filmvisningen.

Kupongerna gäller i ett år, är inte personliga och gäller inte på specialarrangemang. Rabatthäftet kan köpas innan en filmvisning i Arenans kassa eller på Kontaktcenter i Bibliotekshuset. Telefonnummer till Kontaktcenter är 054-540 00 00. 

Biljetter till andra arrangemang på Arenan

Var vänlig och se respektive arrangemang för mer information om förköp och priser i Arenans kalender. De externa arrangörerna kan inte ta kort i Arenans kassa. 

Tillgänglighet

Arenan har hörslinga. Direkt innanför publikentré finns det två rullstolsplatser. Det finns en rullstolshiss, som måste förbeställas, om du önskar att sitta vid scenen. Ledsagare måste också ha biljett för att gå på filmer och arrangemang.

Vid vissa filmer kan du få uppläst text på apparna Tillgänglig bio och SubReader. Du kan även få syntolkning på vissa filmer via appen Tillgänglig bio. 

Du kan köpa skilda platser, bland annat en rullstolsplats och platsen bredvid på köpsidan. Här finns en instruktion om hur du gör för att köpa skilda platser.

Att använda appen SubReader

Ladda ned appen SubReader

I SubReader appen kan du hitta en karta där alla biografer finns som erbjuder SubReader. Här kan du se om din lokala biograf stödjer SubReader.

Skanna QR-koden

Innan du går in till salongen kommer du se en QR-kod som du kan skanna med SubReader appen. När du har skannat koden är du redo för att se filmen.

Njut av filmen

Du är nu redo för att se en biograffilm med upplästa undertexter. Luta dig tillbaka, sätt i dina hörlurar i öronen, sätt telefonen på ljudlöst och njut av filmen som alla andra.

Att använda appen Tillgänglig bio  

1. Ladda ner appen Tillgänglig bio, innan du kommer till biografen.  
Appen finns för både Android- och Iphonemobiler och är gratis.

2. Inne i appen finns det ett flertal filmer. Tryck på ladda ner för att hämta ljudfilen. De kan ta några minuter beroende på hur snabb din internetuppkoppling är.

3. Gå till fliken Hämtningar där nu ljudfilen ligger lagrad. 
Enligt rekommendationer får man gärna testa första gången så att det står Förbereder ljudspår när filen har blivit hämtad. Dock kommer inget att spelas upp då du inte har tillgång till filmen.

4. Kom till Arenan, sätt in dina öronsnäckor i telefonens hörlur. När filmen börjar trycker du spela upp på den hämtade ljudfilen i appen och filmens ljudspår synkroniseras med syntolkningens ljudfil.

Uppdaterad den