Barn- och ungdomskultur

Skolbio

filmrulle med olika filmaffischer

Skolbiofestival hösten 2021 - 17 filmer, 17 visningar. Förskola till gymnasium. Visas på Arenan i Karlstad.

Skolbion är tillbaka, men begränsningarna fortsätter. 
Vi tar det säkra före det osäkra. Med anledning av Covid 19 tillåts endast en skolklass/visning eller två avdelningar från samma förskola/visning. Tänk på att vara rädda om varandra - håll avstånd och visa respekt. Stanna hemma om du känner minsta symptom och glöm inte att tvätta händerna. 

Alla filmer är utvalda så att de både kan uppskattas av eleverna och ge en bra utgångspunkt för att jobba med i undervisningen. Lärarhandledning från Svenska Filminstitutet eller Filmcentrum finns till de flesta filmerna. Filmerna visas på Arenan i Bibliotekshuset.  

Anmälan

Anmäl dig via e-post snarast, men före 27 september till: skolbio@karlstad.se. Filmvisningarna blir snabbt fulla. Det går även att ställa frågor via denna e-postadress. Du kan räkna med svar inom två arbetsdagar.  

Ange film, visningstillfälle, skola, klass, antal (elever + lärare), kontaktperson och telefonnummer.   

Extravisningar och filmpedagogik

Då skolbiofestivalen ställdes in våren 2021erbjuder vi nu flera extravisningar med möjlighet till filmpedagogisk verksamhet i anslutning till filmvisningen. Förslagsvis ses filmen i Arenan, medhavd lunch kan ätas i Skaparverkstan och därefter får eleverna testa att göra egna filmer utifrån vad de sett på bioduken. Anmäl dig via e-post snarast, men före 27 september till skolbio@karlstad.se. 

Skolbio är gratis för alla

Karlstadbuss

Karlstadsbuss: gruppbiljett finns för resor mellan 9.00 och 15.00, pris 110 kronor tur och retur. Under rådande omständigheter kring Covid 19 kan gruppen behöva delas upp på olika resor. Har bussen få platser kvar kan gruppen behöva vänta på nästa buss. Tänk på att hålla avstånd, ta hand om varandra och visa respekt mot andra resenärer.    

Boka själv senast dagen innan på digander.com. För hjälp ring 054-540 46 00.  

Värmlandstrafik

Förboka resan för att alla säkert ska få plats på https://www.varmlandstrafik.se/resa/ovriga-resor/gruppresa/. Tänk på att hålla avstånd, ta hand om varandra och visa respekt mot andra resenärer. Information: 0771-32 32 00, måndag-fredag klockan 07.00-19.00.  

Tänk på

Skolbio är lektionstid och det är inte tillåtet att äta eller dricka under visningarna. Vi har haft problem med nedskräpning och påminner ansvariga lärare om att låta eleverna städa upp efter sig. Det är inte tillåtet att filma eller fotografera filmen. 

Uppdaterad den