Konst och museer

Museer

Entrén till Värmlands museum

Värmlands Museum

Länsmuseet Värmlands Museum ligger på Sandgrundsudden inte långt från Sandgrund Lars Lerin. Museet har förutom sina basutställningar även ett flertal tillfälliga utställningar varje år som kan handla om allt från Alfons Åberg och glaskonst till förintelsen och 60-talet.

Sandgrund Lars Lerin konsthall

Konsthallen Sandgrund Lars Lerin invigdes 16 juni 2012 och ligger i en byggnad  ritad av arkitekten Uno Asplund. Sandgrund invigdes 1960 och var då en restaurang som på 1970-talet förvandlades till danspalats.
Karlstads kommun äger byggnaden men konsthallen drivs i privat regi.

Sveriges infanteribrigadmuseum

Brigadmuseet öppnades 1 juni 2013. Det är föreningen Sveriges Infanteribrigadmuseum i Värmland som har arbetat fram innehållet i museet. Tillsammans med stat, Karlstads kommun, Värmlands Museum och andra organisationer samarbetar man om att göra ett interaktivt museum som vänder sig till besökare i alla åldrar.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den