Kommunarkiv och kulturhistoria

Släktforskning

 

Släktforska i kommunarkivet

Har dina släktingar bott och verkat i Karlstads kommun? Då finner du dem med största sannolikhet i kommunarkivet. I broschyren nedan presenteras exempel på arkivhandlingar som kan vara av intresse när du ska forska om din släkt.

Släktforska i kommunarkivet

Släktforska på bibliotek

Stadsbiblioteket i Karlstad har en släktforskaravdelning.  Här finns böcker, tidskrifter, databaser, läsapparater, kopiator för mikrofilm och mikrofiche. På biblioteken i Edsvalla, Kronoparken, Molkom, Skåre, Vålberg och Våxnäs finns släktforskardatabaser.

Här kan du läsa mer om hur och var du når databaser och annat som kan vara till hjälp i din släktforskning.

Släktforska på Arkivcentrum Värmland

På Arkivcentrum finns 40 forskarplatser. Här kan du studera originalhandlingar, söka dina uppgifter och forska via datorn eller mikroficheläsare. Arkivcentrum ligger på Hööksgatan 2 (mittemot Centralsjukhuset).

Mer information hittar du här

Värmlands Släktforskarförening

Värmlands Släktforskarförening har till ändamål att stödja och stimulera intresset för släkt- och hembygdsforskning i Värmland, samt förena dem som delar detta intresse. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund.

Mer information hittar du här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den