Öppet 2 juli-16 augusti

Sommar i Almen

Sommar i Almen 20118

Den 2 juli öppnar dörrarna till sommarens kulturverksamheter i kvarteret Almen. De flesta aktiviteter är gratis och öppna för alla. Varmt välkommen!

2 juli–10 augusti
Om branden i karlstad 1865
Mellan den 2 juli och 10 augusti guidar personal från Arkivcentrum hur ett boningsrum såg ut i Karlstad före den stora branden 1865. Öppettiderna är måndag till fredag 12.00-16.00. Guidade turerna går när det finns intresserade på plats. 
Arrangör Värmlandsarkiv


5 juli–16 augusti
Upplev en sommar i Almen med Visklubben Hallen
Konserter, konst och café i mysiga kvarteret Almen. Varje vecka arrangeras konserter, allsångskvällar och konstutställningar på denna vackra plats. Det finns även ett litet sommarcafé där du kan dricka kaffe och äta hembakat. Välkommen förbi!
Arrangör Visklubben Hallen

Program (fri entré om inget annat anges)

Visklubben Hallen har flera artister klara för sommaren. Utöver det har man även flera crowdfundinginsamlingar igång för att få ännu fler artister till kvarteret Almen. Vilka artister vill du se? Gå in här och bidra med stöd och förslag!

Visklubben Hallen har även skapat ett Facebooksida för sin verksamhet i kvarteret Almen.

Om kvarteret Almen

Kvarteret Almen var på 1700-talet ett av det mest eftertraktade bostadsområdena i Karlstad. De gamla trähusen är några av de få träbyggnader som undkom den stora branden i Karlstad 1865. I kvarteret Almen och de närliggande kvarteren finns bland annat Doktorsgården, Flachska gården och Landshövdingehuset. 

Adress

Kvarter Almen ligger vackert beläget vid Västra Älvgrenen ett stenkast från centrum.

Karta

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den