Öppet 1 juli-16 augusti

Sommar i Almen

Kvarteret Almen 2018

Den 1 juli öppnar dörrarna till sommarens kulturverksamheter i kvarteret Almen. De flesta aktiviteter är gratis och öppna för alla. Varmt välkommen!

1 juli–9 augusti

Karlstad i bild och på karta 1860-1910
En utställning om miljöer och levnadsförhållanden. Bouppteckningen 300 år - ett Karlstadshem på 1790-talet berättar. Guidade turerna går när det finns intresserade på plats. Öppettiderna är måndag till fredag 12.00-16.00. Arrangör Värmlandsarkiv

3 juli–16 augusti
Upplev ännu en sommar i Almen med Visklubben Hallen
Konserter, konst och café i mysiga kvarteret Almen. Varje vecka arrangeras konserter, allsångskvällar och konstutställningar på denna vackra plats. Det finns även ett litet sommarcafé där du kan dricka kaffe och äta hembakat. Välkommen förbi!
Arrangör Visklubben Hallen

Program 

Senaste uppdaterad information om programpunkter hittar du på Facebooksidan Sommar i Almen.

Om kvarteret Almen

Kvarteret Almen var på 1700-talet ett av det mest eftertraktade bostadsområdena i Karlstad. De gamla trähusen är några av de få träbyggnader som undkom den stora branden i Karlstad 1865. I kvarteret Almen och de närliggande kvarteren finns bland annat Doktorsgården, Flachska gården och Landshövdingehuset. 

Adress

Kvarter Almen ligger vackert beläget vid Västra Älvgrenen ett stenkast från centrum.

Karta

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den