Öppet 2 juli-16 augusti

Kultur i kvarteret Almen i sommar

Kvarteret Almen sommaren 2017

Den 2 juli öppnar dörrarna till sommarens kulturverksamheter i kvarteret Almen. De flesta aktiviteter är gratis och öppna för alla. Varmt välkommen!

2 juli–10 augusti
Om branden i karlstad 1865
Visning av hur ett boningsrum såg ut i Karlstad före den stora branden 1865. Guidad visning för allmänheten.
Arrangör Värmlandsarkiv


5 juli–16 augusti
Upplev en sommar i Almen med Visklubben Hallen
Konserter, konst och café i mysiga kvarteret Almen. Varje vecka arrangeras konserter, allsångskvällar och konstutställningar på denna vackra plats. Det finns även ett litet sommarcafé där du kan dricka kaffe och äta hembakat. Välkommen förbi!
Arrangör Visklubben Hallen

Program (fler punkter tillkommer)

  • 5 juli klockan 16.00: Nino Ramsby konsert + vernissage
  • 6 juli klockan 19.00 I'm Kingfisher live
  • 9 augusti  klockan 19.00 Pernilla Andersson

Visklubben Hallen har flera artister klara för sommaren. Utöver det har man även flera crowdfundinginsamlingar igång för att få ännu fler artister till kvarteret Almen. Vilka artister vill du se? Gå in på här och bidra med stöd och förslag!

Visklubben Hallen har även skapat ett Facebooksida för sin verksamhet i kvarteret Almen.

Om kvarteret Almen

Kvarteret Almen var på 1700-talet ett av det mest eftertraktade bostadsområdena i Karlstad. De gamla trähusen är några av de få träbyggnader som undkom den stora branden i Karlstad 1865. I kvarteret Almen och de närliggande kvarteren finns bland annat Doktorsgården, Flachska gården och Landshövdingehuset. 

Adress

Kvarter Almen ligger vackert beläget vid Västra Älvgrenen ett stenkast från centrum.

Karta

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den