Öppet 9 juni-16 augusti

Sommar i Almen

Kvarteret Almen 2018

Den 9  juni öppnar dörrarna till sommarens kulturverksamheter i kvarteret Almen. De flesta aktiviteter är gratis och öppna för alla. Varmt välkommen!

9-29 juni Söderkåkar i Kvarteret Almen

Värmlandsteatern sätter upp det klassiska folklustspelet och flyttar från Söders höjder och förlägger handlingen till kvarteret Almen. Där kommer berättelsen om de båda bröderna Johan och Erik som ärvt sin gård och bor grannar att återuppstå. Hela pjäsen kommer att spelas utomhus. Handlingen utspelar sig i en tid där folkhemmet började bli ett begrepp. Gideon Wahlberg skrev den på trettiotalet, när hemmafrun var självklar, mannen var den som försörjde familjen, en arbetare var hederlig, hel och ren var ett begrepp och kvinnan i familjen var den som såg till att alla fick mat. Jämställdhet var inte på tapeten, det brukade kallas den gamla goda tiden. Frågor om lögn och sanning, rätt och fel behandlas, kärlek uppstår och rättvisa skipas. Det är fortfarande aktuella ämnen samtidigt som vi får en liten tidsresa. Värmlandsteatern utlovar många skratt, sång och musik, romantik men även en del allvar.
Mer information om speldatum och biljetter finns hos Scalateatern, eller via 054-19 00 80. 

1 juli–9 augusti Karlstad i bild och på karta 1860-1910

En utställning om miljöer och levnadsförhållanden. Bouppteckningen 300 år - ett Karlstadshem på 1790-talet berättar. Öppettiderna är måndag till fredag 12.00-16.00. Arrangör Värmlandsarkiv.

3 juli–16 augusti Upplev ännu en sommar i Almen med Visklubben Hallen

Konserter, konst och café i mysiga kvarteret Almen. Varje vecka arrangeras konserter, allsångskvällar och konstutställningar på denna vackra plats. Det finns även ett litet sommarcafé där du kan dricka kaffe och äta hembakat. Öppettider tisdag-söndag 11.00-17.00, vid evenemang öppet till 21. Välkommen förbi!
Arrangör Visklubben Hallen. 

Program 

Senaste uppdaterad information om programpunkter hittar du på  Facebooksidan Sommar i Almen.

Om kvarteret Almen

Kvarteret Almen var på 1700-talet ett av det mest eftertraktade bostadsområdena i Karlstad. De gamla trähusen är några av de få träbyggnader som undkom den stora branden i Karlstad 1865. I kvarteret Almen och de närliggande kvarteren finns bland annat Doktorsgården, Flachska gården och Landshövdingehuset. 

Adress

Kvarter Almen ligger vackert beläget vid Västra Älvgrenen ett stenkast från centrum.

Karta

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den