Mötesplatser

Skaparverkstan i Bibliotekshuset

Skaparverkstan i Bibliotekshuset

Skaparverkstan erbjuder kreativa drop in-workshoppar för dig mellan 8-13 år som älskar färg, form, film och funktion. Du hittar oss på plan 2 i Bibliotekshuset på lördagar klockan 12.00-15.00.

  • Material finns
  • Ingen avgift
  • Drop in

Vårprogram på Skaparverkstan

10 februari- Kärlek

Spela in en video med en kärlekshälsning eller pyssla ihop ett elektroniskt Alla hjärtansdag-kort med blinkande och lysande detaljer.

17 februari- Spel

Vi skapar spel. Både brädspel och digitala spel där vi programmerar i programmet Scratch.

24 februari- Rörelse

Vi gör dansmattor och golvpianos med Makey Makey och Scratch. Vi försöker fånga rörelse både i bild och på film och undersöker hur ett par VR-glasögon fungerar.

Vecka 9 Sportlov

Torsdag 1 mars- Animera din egen superhjälte
Klockan 12.00-16.00
Om du var en superhjälte vad skulle du vilja göra då? Slåss mot vilda drakar eller flyga snabbt som en blixt? Kom till Skaparverkstan och lär dig att bemästra superkraften att animera! Tillsammans med Markus Hanson skapar vi animationer utifrån temat superhjälte.

Fredag 2 mars - Berätta och teckna - Skapa din superhjälte
Klockan 12.00-16.00
Ursnabb, vrålstark, tuff, supersmart, smidig, det finns många ord som kan beskriva en superhjälte. Hur skulle du beskriva din superhjälte? Louise Alvarsson är en mästare på att hantera ord - det är hennes superkraft. Tillsammans med Louise vrider och vänder vi på orden och tecknar serier.

3 mars - Pyssel för superhjältar

Kom och sy en mantel. Kanske vill du trycka ett häftigt mönster på din mantel med textilfärg? Gör en superhjältemask och dekorera den med snygga detaljer.

10 mars - Ljus

Vi tovar och syr monster som kan lysa och blinka. Vi utforskar hur ljus och skuggor påverkar en bild eller en film.

17 mars- Mönster

Vi skapar mönster genom att måla, rita, klippa och klistra. Vi skapar även digitala konstverk genom att programmera och skapa mönster i programmet Scratch. Inspiration hämtar vi från utställningen om mönster i Bibliotekshuset.

24 mars - Påsk

Kom och påskpyssla med oss.

Vecka 14 Påsklov

Se Kultur i Bibliotekshusets kalendern för aktiviteter under veckan.

7 april- Hälsa

Gör din egen tvål med schyssta och naturliga ingredienser som är snälla för både huden och miljön. Pröva att programmera en stegräknare med Micro: bit eller gör en dansmatta med Makey Makey.

14 april- Musik

Vi skapar och programmerar musikinstrument. Vi filmar mot green screen och spelar in musikvideos. Vi kommer att jobba med Scratch, Makey Makey och olika redigeringsappar för film.

21 april- Film

Vi filmar mot green screen och skapar rekvisita till våra filmer. Vi undersöker vad VR (Virtual Reality) är och hur ett par VR-glasögon fungerar.

28 april- Återbruk

Vi bygger mjölkkartongsrobotar och programmerar Micro:bits för att styra motorer och få robotarna att röra sig. Vi skapar mattor som våra robotar, Beebots och Bluebots, kan åka på. Vi gör om och lagar gamla saker så att de blir båda bättre och snyggare.

Mer information

Kontakta Amalia Linninger, kulturproducent 
Telefon: 054-540 24 33
E-post: amalia.linninger@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den