UNO - Ungdomens hus

Count2ten

Jag har fått nog! Cout2Ten.

TEMA HIP HOP MOT VÅLD
Årets tema lyfter de värden i hip hopen som skapar en motkraft till våld och destruktivitet. Tillsammans står vi upp för gemenskap, kreativitet, originalitet och empowerment.

Välkomna till UNO den 1 oktober för en kväll i hip hopens tecken.

Vi öppnar dörrarna kl. 18.00 och avslutar 23.00. På scen ser ni artisterna Broder John och Stina Velocette, och du kommer också få ta del av kulturen i form av beatboxing med Johannes ”Gneben” Aira, dans med EC Clique samt livemålning med konstnären Erik Arnemar.

Ålder 13-25 år
Inget inträde
Alkohol- och drogfritt

ON STAGE

Broder John
Umeå-bördiga Broder John blev snabbt efter 2016 års solodebut ”Cool” en av scenens mest intressanta röster och hyllningarna lät inte vänta på sig. På ett avväpnande sätt behandlades tonåren med en träffande precision över unika ljudlandskap. Fem år har passerat sedan dess och under tiden har han både skrotat en uppföljare, men också slutfört en, det kritikerhyllade albumet ”DRIFT” som släpptes i maj.

Albumsläppet av ”DRIFT” följdes upp av en inspelning på den internationella plattformen COLORSXSTUDIOS som har över fem miljoner prenumeranter på Youtube och över en miljon på Instagram. Kommentarerna under videoklippet är överrösta med kärlek från människor från hela världens hörn.

Broder John har varit enormt längtad och efter en sommar fylld med restriktionsvänliga gig är han nu redo att tillsammans med sitt band åka runt i landet och visa vem han är på scen.


Stina Velocette
Stina Velocette är en artist, låtskrivare och producent från Göteborg som varit verksam inom Sveriges hiphop- & reggaescen sedan 2001.

2016 släpptes Stina Velocettes två första låtar som soloartist och ett starkt sug efter mer väcktes på kort tid. Debut-EP:n ”Motljus” (2017) fick mycket uppmärksamhet för sina målande, starka och feministiska texter. Pressen gav Motljus strålande recensioner och flera av singlarna fick rotation på P3.

Hösten 2017 släppte hon singeln ”Ska det va såhär” som fick ett enormt genomslag både i media och hos lyssnarna. Låten skrev Stina inspirerad av alla berättelser som kvinnor delat med sig i och med metoo-rörelsen – som en hyllning och kampsång till sina systrar.

2017-2019 har Stina Velocette turnérat landet runt med sitt crew – en liveshow fylld av pondus och kvinnokraft.

LIVEMÅLNING med Erik Arnemar

Erik Arnemar är veteran i målarsammanhang och har varit aktiv sedan 90 – talet. Se hur hans verk växer fram under kvällen!

PROVA PÅ

Beatbox med Johannes ”Gneben” Aira
Svensk mästare i beatbox och tiktoker Johannes ”Gneben” Aira finns på plats! Gneben är Grundare av Swedish Beatbox Community och vann det första svenska mästerskapet i beatbox någonsin 2017. Han har året därefter även tävlat i beatbox på världsmästerskapsnivå. Johannes Aira har en populär tik tok kanal med över 50 000 följare, där han visar sin passion för ljud och skapar content kring beatbox och något Aira kallar bodybeatbox.

Hip hop, dans med EC Clique

EC Clique arbetar för främjandet av hip hop kultur i Karlstad och Värmland och driver klasser och workshops i olika dansstilar. EC Clique verkar i ett flertal forum och har sedan våren 2022 styrt olika tillfällen att träna hip hop, house och dancehall på UNO.

Om Count2Ten

Count 2 ten äger rum två gånger om året, i oktober och februari. Det är ett arrangemang som genom kulturuttryck, föreläsningar, eller under senare år även i form av spel eller digital kampanj uppmärksammar aktuella sociala frågor. I grunden är Count2ten en manifestation mot ungdomsvåld men formatet Count2ten har också adresserat andra frågor som diskriminering och mental hälsa.

Vill du vara med och arrangera?

Är du mellan 13-25 år och vill vara med och anordna nästa Count2Ten? 
Representerar du en organisation som vill samarbeta? 
Varmt välkommen att höra av dig till oss på UNO 054-540 24 80.

 

              

Uppdaterad den