UNO - Ungdomens hus

Count2ten

Jag har fått nog! Cout2Ten.

22 februari startar vårens Count2Ten - den här gången digitalt. UNO tillsammans med Brottsofferjouren vill rikta oss till dig som är ung och känner att livet känns tufft nu. Vi vet att det är mycket som kan vara jobbigt nu. Den ökade isoleringen i Coronatider kan innebära förhöjd risk för utsatthet på olika vis.

Det kan finnas många anledningar att du som ung känner oro och utsatthet, särskilt i coronatider. Kanske känner du dig mer ensam och isolerad, eller orolig för något annat? Eller har du upplevt hot, våld och hat i hemmet eller på nätet? Kanske något jobbigt och betungande hemma, i skolan eller på fritiden.

Oavsett anledningen till oro vill vi att du ska veta att det finns hjälp att få och den är bara ett telefonsamtal, chatt eller ett mejl bort. Vi har sammanställt en lista på olika stöd som finns att få. Den kommer finnas kvar även efter att Count2Ten är över för våren. 

Vi finns för dig. Våga höra av dig, snälla!

Här har vi samlat kontaktuppgifter till olika verksamheter som kan ge hjälp och stöd om du eller någon du känner har det extra tufft just nu.

____________________________________________________________

Om Count2ten 

Count2Ten startade 2008 som ett initiativ med syfte att lyfta våldsrelaterade problem, manifestera mot gatuvåld och öka tryggheten för Karlstads ungdomar. Med åren har konceptet utvidgats och kommit att handla mer övergripande om trygghet för unga. Teman som vi jobbat med de senaste åren är bland annat antirasism, antisexism, civilkurage, psykisk hälsa och socialt entreprenörskap.
Count2Ten sker vanligtvis två gånger om året, i februari och oktober, som fysiska arrangemang i form av exempelvis livemusik, workshops, föreläsningar, stand up, dansföreställningar och filmvisningar på UNO, Ungdomens hus. Under våren arrangeras Count2ten på Internationella Brottsofferdagen 22 februari, och på hösten på FN:s Internationella ickevåldsdagen 2 oktober. 

Vill du vara med och arrangera?

Är du mellan 13-25 år och vill vara med och anordna nästa Count2Ten? 
Representerar du en organisation som vill samarbeta? 
Varmt välkommen att höra av dig Sofi Bertilsson, kultursamordnare på UNO och projektledare för Count2Ten: sofi.bertilsson@karlstad.se, 054-540 24 81, 073-505 67 04. 

 

              

Uppdaterad den