#unokarlstad_design

Design

Två personer skapar saker.

På UNO finns utrymme och material för dig som vill skapa! Det finns både workshops att ta del av om du vill testa något nytt under handledning, samt utrustade lokaler som du kan boka för att arbeta med dina egna projekt, ensam eller i grupp. Du kan också slå dig ner vid ett bord i verkstaden eller vid arbetsborden på övervåningen och till exempel pärla ett halsband, rita eller göra pins. Kreativitet inom bild och form är något som det finns många möjligheter att uttrycka och är det något du saknar är det bara att prata med oss i personalen.

Workshops 

Prova på olika tekniker och material med handledning och exempel. Du behöver inga särskilda förkunskaper för att delta och materialet är gratis, det roliga är att testa sig fram och inspirera varandra! Datum för workshops publiceras på sociala medier.  

Lokaler

Projektrummet och designverkstaden är två lokaler helt vigda till skapande. Projektrummet bokar du och har tillgång till själv eller i en grupp. Rummet är utrustat med symaskiner, ritbord, ljusbord och olika måleri- samt teckningsmaterial. Designverkstaden kan bokas för lite större grupper men är oftast ett delat utrymme där du kan finna pärlplattor, decoupagelack, cernitlera samt en publik dator med Adobes Creative Suit. På övervåningen finns också andra platser som är avsedda för skapande där det bara är att sätta sig med det man har för händerna. Om inspirationen tryter  finns det fullt av konst- och designböcker i UNOs lilla bokhörna.

Initiativ

Är det något du saknar? Du som besöker UNO har inflytande över vad som finns här, i form av utbud material och liknande. Stort som smått! Berätta för oss om du vill starta en kurs i teckning, om vi ska utveckla det digitala, om du vill ställa ut dina verk eller om målarfärgen är slut. 

Mycket är gratis att använda men självkostnadspris kan förekomma.

Uppdaterad den