#unokarlstad_projekt

Gör ditt eget projekt

projekt_ungdomspengar

Gör det du funderat på! Varje år delar Karlstads kommun ut 403 000 kronor till ungas egna projekt. Är det dags för din idé nu? Har du en idé om att du skulle vilja ställa ut, göra en dansföreställning, modeshow, teater, konsert, eller en workshop? Eller något annat?

Karlstads kommun har en speciell pott med pengar för dig som är mellan 16-25 år och som är skriven i Karlstad. Du kan söka pengar ut potten för att genomföra ett kulturarrangemang, så som event, utställning eller liknande. Du kan söka som privatperson eller som förening. De 403 000 kronorna är uppdelade i två potter. Ungdomspengar och Kulturpengen.
Ungdomspengar söker du som är mellan 16-19 år, och i den potten finns 303 000 kronor..
Kulturpengen söker du som är 20-25 år och studerar, där finns 100 000 kronor. De arrangemangen ska ske inne på UNO
Det är det som skiljer dem åt, men sedan är kriterierna lika.

Kriterier

Arrangemanget ska vara ett kulturarrangemang, vända sig till målgruppen 16-25 år, vara offentligt, det vill säga att pengar inte ges till slutna sällskap eller till arrangemang som är av intern karaktär, som till exempel Säg-festivalen och Tingvalladagen. Projektet ska naturligtvis vara drogfritt.

Ansök om Ungdomspengar/Kulturpengen

Till din hjälp när du vill söka Ungdomspengar finns arrangörscoacher på UNO. Vi kan ge dig tillgång till pengar, teknik och lokaler. Kontakta någon av oss - vi finns här för dig och dina idéer. Ingen idé är för stor eller för liten.

Vi ser fram emot att du kontaktar oss. Det kan du göra på olika sätt. Du kan kika in på UNO och pratar med oss på plats. Eller så kan du  ringa till någon av oss
Telefon: 054-540 24 81 Sofi
              054-540 24 78 Sunna (utställningar)
              054-540 24 82 Kim (scenakter)
             

Det går självklart att mejla till oss så kontaktar vi dig, då mejlar du till
E-post: uno@karlstad.se

Du kan även göra ansökan digitalt om du söker pengar från UNO. Ansökan behöver inte vara fullständig, eftersom det är svårt att veta exakta summor som behövs till exempelvis ljudtekniker. När vi fått in ansökan kontaktar vi dig för ett möte där du kan komplettera dina uppgifter.

Ansökan skickas 
Digitalt via e-tjänst

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den