#unokarlstad

Om UNO

Penna med texten UNO.

Tanken med UNO är att ungdomar som gillar dans, musik, design och annat skapande ska få utrymme för sina intressen. På UNO finns både "varje-dag-aktiviteter" som bio, danssal, replokaler, café, design och utställningar och dessutom många programpunkter som konserter, möten, föreställningar och workshops.

UNO har stor kapacitet för att ta emot projektidéer och coacha unga att förverkliga sina drömprojekt. I huset finns såväl teknik som utrymme och kunnande.

UNOs Historia

UNO öppnade 10 februari 2005, efter 25 års politisk debatt och många demonstrationståg för ett ungdomens hus i Karlstad. Huset utformades av en arbetsgrupp inom Ungdomsfullmäktige och ungdomsfullmäktiges valda ungdomar fortsätter ha stort inflytande över utvecklingen av huset.

Namnet UNO

Uno betyder "ett" på spanska och Una är ett fornsvenskt ord för "att trivas". Kombinationen av dessa två begrepp (ett hus för alla att trivas i) och det faktum att UNO också är ett personnamn avgjorde valet av namn. En bonus är att UNO även kan ses som en förkortning av Ungdomens hus.

Uppdaterad den