Parker och grönområden

Malmtorget i Klara

Malmtorget

Malmtorget i Klara – en gång en plats för idrottsliga övningar, första majdemonstrationer, marknader och militära parader – idag en park som andas klassisk fransk regelbundenhet. 

Den lilla parken Malmtorget i Klara ligger i kvarteret mellan Malmtorgsgatan och Bryggaregatan. Den omsluts liksom den alltid har gjort av grönskande lindar. I mitten av parken finns ett cirkelformat torgliknande parti med rabatter runt om.

Vid torgets norra del finns en halvcirkelformad mur med soffor, och ur den stora urnan i anläggningens mitt strömmar under sommarhalvåret ett fontänlikt flöde av vackra blommor.

Samlingsplats för karlstadsborna

Malmtorget var en gång en samlingsplats för karlstadsborna för diverse olika aktiviteter som militärparader och marknader. Under olika perioder har här spelats fotboll, tennis, friidrott och curling.

Parken idag

Malmtorget gjordes om till en park i mitten på 1930-talet. Troligtvis behölls parkens gamla grundutformning med bara mindre förändringar ända till slutet av 1980-talet, men då revs den på grund av att den var i så dåligt skick. Parken har sedan återuppbyggts till vad den är idag.

Läs mer om områdets och parkens historia.

Hitta hit

Malmtorget ligger i stadsdelen Klara, nordväst om Teatern.

Karta

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den