Parker och grönområden

Museiparken

Malmtorget

Museiparken ligger centralt i Karlstad. Området är populärt för picnic, kulturvandringar, evenemang och lek. Här finns skulpturer, lekplats, stora gräsytor, spegeldamm och vackra blomplanteringar.

I museiparken kan man året om njuta av vacker arkitektur och skulpturer av Lena Cronqvist och Siri Bjerke. 

Parkens träd är bland annat oxel, lind, hästkastanj, alm, lönn och poppel, och här häckar fåglar som stare, nötväcka, bofink och björktrast. För att gynna fågellivet har ett 20-tal fågelholkar satts upp i parken. 

Blommorna i parken är en upplevelse i sig. Parken är extra värd ett besök på våren då en flod av vårlökar smyckar marken, och under sommaren prunkar rabatterna runt den vackra spegeldammen.

Inspirerad av Taj Mahal

Parken ligger framför Värmlands museum. Den äldre delen av byggnaden är ritad av arkitekt Cyrillus Johansson under 1920–talet. Det är ett tempelliknande hus med innergård och det liksom parken och spegeldammen är inspirerade av Taj Mahal i Indien.

Läs mer om Museiparken här.

Hitta hit

Museiparken ligger i Tingvallastaden, framför Värmlands museum.

Karta

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den