Förskola och familjedaghem

Måltider i förskolan

God näringsrik mat är en förutsättning för att ditt barn ska orka med dagen i förskolan. Vi arbetar aktivt för att både maten och matstunderna ska vara så bra som möjligt.

På våra förskolor serverar vi mat som är lagad från grunden. Målet är att minst 75 procent av maten lagas direkt i skolköken.

Förutom lunch serveras varje dag frukost och mellanmål. Mellanmålet består av smörgås med pålägg eller fil och yoghurt.

God mat ger pigga barn

God och näringsriktig mat är grunden för att orka leka och lära på dagarna. Därför arbetar både kockar och förskolepersonal för att se till så att måltiderna är bra.

Eftersom vi har flera kök så kan matsedlarna variera mellan olika förskolor. Vi arbetar med att ha en likartad matsedel även om själva maträtten kan variera. Exempelvis så serverar vi oftast fiskrätter under samma dag. Aktuella matsedlar hittar du på varje förskolas hemsida.

Våra förskolor

Du kan också se matsedeln via en webbapp till din mobil. Surfa in på mpi.mashie.com/app och sök upp din förskola för att ta del av menyn.

Här kan du läsa mer om appen.pdf

Hållbar mat

Vi arbetar för att maten som serveras ska vara mer hållbar och klimatsmart. Det innebär bland annat att vi minskar matsvinnet, ökar de ekologiska inköpen samt lagar mat med mindre klimatpåverkan. Mer om vårt arbete kan du läsa om under Hållbara måltider.

Uppdaterad den