Ilandaskolan

Om oss

Välkommen till Ilandaskolan! Ilandaskolan är det naturliga valet för elever i Skåre, Stodene och Råtorp.

Goda studieresultat

Ilandaskolan kännetecknas av goda studieresultat och hög trivsel.
Skolans främsta mål är att alla elever är behöriga för att söka ett nationellt program på gymnasiet när de slutar hos oss i årskurs 9 - något vi brukar lyckas med!

Arbetslag

Elever och personal är organiserade i fyra arbetslag, ett för varje årskurs och ett för grundsärskolan. Elever och personal ägnar mycket tid och kraft till att göra skolan trivsam och stimulerande för alla elever. Ilandaskolan är en skola där både elever och personal trivs.

Elevens val ishockey

Genom ett samarbete med Färjestads BK kan vi erbjuda elever på Ilandaskolan och Rudsskolan ishockey som elevens val. Det innebär att eleverna får möjlighet att träna ishockey på skoltid. 

Om en elev önskar delta i elevens val hockey ansöker ni om plats till ”Ilandaskolan hockey” eller ”Rudsskolan hockey" i skolvalet till årskurs 7.

Till läsåret 2023/2024 är valet öppet 25 januari -14 februari 2023. 

När skolvalet har stängt ser vi hur många som sökt, och om det är fler sökande än platser får elever som valt hockey en inbjudan till att göra färdighetsprov. Efter färdighetsprovet ges besked om eleven kommit in eller inte. Har eleven inte kommit in får den en plats på en annan kmmunal skola nära hemmet utifrån hur ni rangordnat dessa i skolvalet och vart det finns lediga platser.

Elevens val hockey riktar sig i första hand till elever i Karlstad och vi tar emot elever från andra kommuner i mån av plats.

Välkommen till oss!
/Skolledningen

Uppdaterad den