Kroppkärrsskolan

Studiedagar

Böcker

Hur bestäms läsåret?

Det är barn- och ungdomsnämnden som beslutar om tiderna för läsåret. Enligt grundskoleförordningen ska läsåret börja i augusti och sluta i juni samt ha minst 178 skoldagar och minst 12 lovdagar.

Studiedagar

Varje skola har rätt att lägga ut högst fem dagar inom läsåret för planering av skolarbetet eller för fortbildning av lärare.

Läsåret 2019/2020

Höstterminen 2019 startar torsdagen den 22 augusti och slutar torsdagen den 19 december.

Lovdagar:

30 oktober- 1 november.

Studiedagar:

20 september (fritids öppet som vanligt)

28,30 oktober (fritids öppet som vanligt)

29 oktober (fritids med reducerat öppethållande på Stockfallet)

Gemensamma planeringsdagar i hela verksamheten:

19 augusti och 29 oktober (fritids med reducerat öppethållande på Stockfallet)Vårterminen 2020 startar onsdagen den 8 januari och slutar fredagen den 12 juni.

Lovdagar:

24-28 februari (v.9 sportlov),

14 - 17 april (v.16 påsklov), 

22 maj

Studiedagar:

25 maj (fritids med reducerat öppethållande på Stockfallet)

Gemensamma planeringsdagar i hela verksamheten:

7 januari och 25 maj (fritids med reducerat öppethållande på Stockfallet)

Reducerat öppethållande i fritidshem.

För att kunna utveckla verksamheten och erbjuda fritidshem av hög kvalitet behöver personalen ges möjlighet till kompetensutveckling. Personalen har sammanlagt fyra kompetensutvecklingsdagar per år.
Rätt till alternativ barnomsorg

Under kompetensutvecklingsdagarna har du fortfarande rätt till barnomsorg för ditt/dina barn. Fritidshemmet slås under dessa dagar ihop med andra fritidshem i skolområdet. Det kan innebära att ditt/dina barn träffar annan personal, andra barn och vistas i andra lokaler.
Anmäl behov

Två kompetensutvecklingsdagar planeras in under höstterminen och två under vårterminen. Om du behöver barnomsorg någon, eller några, av dessa dagar är det viktigt att du meddelar personalen på ditt barns fritidshem i god tid så att den alternativa barnomsorgen hinner ordnas på ett bra sätt för ditt/dina barn

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den