SSA-konferensen 2019 Matcha Framtiden

Matcha Framtiden

Humanistiska programmet

När allt fler branscher står inför utmaningar gällande kompetensförsörjning krävs att alla krafter slår sina kloka huvuden ihop. Det är inte bara individen som matchar med sitt tilltänkta yrkesval, utan även arbetsgivare behöver tänka på hur de ska matcha med den kompetens som finns. 

 

Det pågår ett generationsskifte på arbetsmarknaden där framtidens medarbetar är uppvuxna med en digital och föränderlig värld. I detta, hur gör arbetsgivare både för möta dessa medarbetares behov men vad innebär det även inom deras yrke. Vi kan konstatera att vi egentligen inte kan veta vilka yrken som kommer finnas i framtiden – men det betyder inte att vi inte försöker. Under temat Matcha Framtiden ska vi ta pulsen på vad som pågår bland arbetsgivares tankar kring att möta framtidens medarbetare.

 

Det finns ett begränsat antal människor i Sverige, och de kommer inte räcka till. Det ställer stora krav på framtidens medarbetare att både hålla hela arbetslivet ut, och hitta nya sätt att utveckla hur arbeten utförs. Vi ställer om oss från att gå från rullande band till olika former av plattformar där information och tjänster utbyts. Här är det utbildningar och skolor är de som rustar framtidens medarbetare för arbetslivet. I en föränderlig  värld, vilka verktyg är det som behövs för att kunna vara aktiv i det framtida yrkeslivet – det är utbildningsväsendets stora spaningsuppdrag!

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den