Idrottsgymnasiet

NIU Amerikansk fotboll

Två lag spelar amerikansk fotboll. I bakgrunden är det åskådare.

För dig som vill utvecklas som amerikansk fotbollsspelare är det här en utmärkt möjlighet för dig att kombinera vanliga studier med en satsning på amerikansk fotboll. 

Karlstads idrottsgymnasium har sedan 2019 nöjet att erbjuda duktiga ungdomar en nationell idrottsutbildning i amerikansk fotboll. Vi tränar tre dagar i veckan och du som amerikansk fotbollsspelare läser 400 poäng i ämnet Specialidrott.

Utbildningen är ett Nationellt idrottsgymnasium (NIU) som innebär att verksamheten är godkänd av Skolverket och berörda specialidrottsförbund.

NIU Amerikansk fotboll är ett samarbete mellan skolan, Svensk Amerikansk Fotbollsförbundet och Carlstad Crusaders.

Vad krävs av dig?

Utbildningen lägger grunden för en fortsatt idrottskarriär och den vägen går genom medvetna val. Valen måste vara dina personliga och det måste vara du som brinner för att skapa dig en idrottskarriär. Tränare, föräldrar och dina träningskamrater kan vara stödfunktioner och vägledare men du måste själv gå vägen och göra jobbet för att du själv önskar det.

Målet med utbildningen är att du ska:

  • Utvecklas som spelare genom fler utbildnings tillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter.
  • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ, spelare, domare, ledare och idrottare genom ökad kunskap om amerikansk fotbollsteknik, strategi, psykologi och ledarskap.
  • Utveckla din kunskap i att planera och utvärdera din träning.
  • Utveckla en medvetenhet om att långsiktig träning är en förutsättning för färdighetsutveckling.
  • Utveckla en livsstil som gagnar den egna idrottskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Gymnasieprogram som du kan kombinera med NIU

Uppdaterad den