Idrottsgymnasiet

Amerikansk fotbollsgymnasiet

Idrottsgymnasiet och Carlstad Crusaders i samarbete

Karlstads idrottsgymnasium har sedan 2019 nöjet att erbjuda duktiga ungdomar en nationell idrottsutbildning i amerikansk fotboll. 

För dig som vill utvecklas som amerikansk fotbollsspelare är det här en utmärkt möjlighet att kombinera vanliga studier med en satsning på amerikansk fotboll. Vi tränar tre dagar i veckan och du som amerikansk fotbollsspelare läser 400 poäng i ämnet Specialidrott.

Utbildningen är ett Nationellt idrottsgymnasium (NIU) som innebär att verksamheten är godkänd av Skolverket och berörda specialidrottsförbund.

Amerikansk fotbollsgymnasiet på Karlstad idrottsgymnasium är ett samarbete mellan skolan, Svensk Amerikansk Fotbollsförbundet och Carlstad Crusaders.

Vad krävs av dig?

Utbildningen lägger grunden för en fortsatt idrottskarriär och den vägen går genom medvetna val. Valen måste vara dina personliga och det måste vara du som brinner för att skapa dig en idrottskarriär. Tränare, föräldrar och dina träningskamrater kan vara stödfunktioner och vägledare men du måste själv gå vägen och göra jobbet för att du själv önskar det.

Målet med utbildningen är att du ska:

  • Utvecklas som spelare genom fler utbildnings tillfällen och främst sträva efter att utveckla individuella färdigheter.
  • Utvecklas i ett helhetsperspektiv som individ, spelare, domare, ledare och idrottare genom ökad kunskap om amerikansk fotbollsteknik, strategi, psykologi och ledarskap.
  • Utveckla din kunskap i att planera och utvärdera din träning.
  • Utveckla en medvetenhet om att långsiktig träning är en förutsättning för färdighetsutveckling.
  • Utveckla en livsstil som gagnar den egna idrottskarriären och vara en god förebild som idrottare.

Instruktör och kontaktperson

Robert Bakke-King
E-post: robert.bakke.king@karlstad.se
Tel: 070-001 09 94

Ansök till Amerikansk fotbollsgymnasiet

Här gör du din ansökan till NIU - amerikansk fotboll inför läsåret 2020

Sista dag för ansökan är 1 december 2019.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den