Idrottsgymnasiet

Friidrottsgymnasiet i Karlstad

Riksfriidrottsgymnasiet i Karlstad är en del av Karlstads idrottsgymnasium och erbjuder dig unika möjligheter att kombinera elitidrott med bra närboende, medicinsk uppföljning och goda studiemöjligheter. Genom vårt samarbete med Karlstads universitet kan vi erbjuda dig chansen att kombinera studier och elitidrott i minst 6 år på samma ort.  Vi tar oss helt enkelt an ”Hela människan hela vägen”.

Sveriges första riksfriidrottsgymnasium

Riksfriidrottsgymnasiet är Sveriges första och ledande friidrottsgymnasium. Sedan starten 1973 har över 230 elever deltagit i olika friidrottslandslag varav 80-talet i seniorlandslaget, över 20 i internationella seniormästerskap och fler än sex i olympiska spelen.

RIG-Elever Sommaren 2017

Det har varit en framgångsrik sommar för RIG Karlstads friidrottselever, både på nationell och internationell nivå.

Vid junior-SM i Gävle och Ungdoms-SM i Falun blev det totalt fjorton medaljer till Friidrottsgymnasiet.

Guld till Henrik Larsson på 100 och 200m och till Sara Forsell i slägga.

Silver till Melker Gustavsson på 110mhäck, Lovisa Ellström på 300mHäck och 800m, Niklas Bergman Larsson på 200m och till Gabriel Gunnarsson på 100m.

Brons till Melker Gustavsson i längd, Ida Callenvik på 400m, Gabriel Gunnarsson på 110m häck, Simon Bjärnlöf Segerlind i slägga, Ida Stenbäck i slägga och till Fanny Jansson i längd.

Under de nordiska mästerskapen för 19-åringar knep våra nuvarande friidrottsgymnasister och de som tog studenten i våras flera medaljer: Guld till Henrik Larsson (100m och 200m), Niklas Bergman Larsson (400m), Carolin Näslund (spjut) och Amanda Malmehed (kula). Claudia Payton knep ett brons på 100m.

Under årets upplaga av Finnkampen på anrika Stockholms stadion. Bidrog Friidrottsgymnasiets representanter till den svenska segern genom Henrik Larsson 3a på100m och 2a på 200m och Niklas Bergman Larsson 6a på 400m

Här fick vi också se tidigare FIG elever som Simon Karlén 4a i tresteg, Amanda Malmehed 4a i kula, Simon Pettersson 2a  i diskus och Oskar Vestlund 2a i slägga

I Ungdomsfinnkampen fick vi se Melker Gustavsson på 110m häck.

Framgångsrika tidigare elever

Ett flertal elever har erövrat de ädlaste medaljerna på OS, VM och EM. Bland de mest framgångsrika eleverna märks: Stefan Holm (OS-guld höjd 2004 samt ett antal IVM/IEM-guld), Ann-Louise Skoglund (EM-guld 400mh 1982) och Patrik Bodén (världsrekord spjut 1990). 

Vill du studera hos oss?

Här kan du göra din ansökan till Friidrottsgymnasiet i Karlstad.

Av Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet ackrediterat riksidrottsgymnasium.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den