Idrottsgymnasiet

Idrottsfördjupning

Är du intresserad av att utvecklas och lära dig mer om den idrott just du håller på med? Då kan Idrottsfördjupningen vara något för dig. Idrottsfördjupningen vänder sig till dig som är intresserad av sport och tillhör en förening med tränare. 

Idrottsfördjupning inom din favoritidrott

Hos oss får du bland annat lära dig mer om hur du tränar och förbereder dig för att prestera - hur du planerar för träning och tävlingDet unika med idrottsfördjupningen är att det är en mötesplats för alla olika idrotter. Möjligheten att träffa och utbyta erfarenheter med andra idrottare är en tillgång i din egen utveckling. 

Hur ser upplägget ut?

1-2 pass/vecka är avsatta för idrottskurserna. Det kommer att variera mellan instruktörsledd träningslära, idrottsspecifik träning samt Idrott och hälsa.

Vad krävs av dig?

  • Att du är intresserad av att utvecklas i din idrott och tar aktivt ansvar för din egen utveckling.  
  • Att du är tävlingsaktiv inom din idrott och tillhör en förening. 

Vårt mål

  • Att du utvecklar ett sunt förhållande till träning och tävling
  • Att du är en förebild för andra idrottare
  • Att du utvecklar tillräckligt med kunskap för att kunna vara din egen tränare

Vilka program kan du läsa?

Idrottsfördjupning kan kombineras med samtliga program förutom Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tingvallagymnasiet. 

Utvecklas som idrottsutövare?

Vi erbjuder dig som har hög ambition och en egen drivkraft studier och träning under tre år. Studierna bildar en plattform för vidareutveckling mot högre nivåer inom din idrott.

Ett centralt mål med verksamheten är utveckling av hela människan. Dina mentala, sociala och fysiska behov och färdigheter tas tillvara på bästa möjliga sätt både i skola och träningssammanhang.

Ansökan

Din ansökan görs i samband med ditt gymnasieval.

Läs mer om kursen

Du kan läsa mer om kursen ”Idrott och hälsa 1 – specialisering och Idrott och hälsa 2 specialisering” på Skolverkets hemsida.

Uppdaterad den