Gymnasieskola

Lunch på gymnasieskolorna

Här kan du läsa mer om skollunchen på gymnasieskolorna.

Tre maträtter 

Varje dag erbjuds alltid tre rätter till lunch, varav en vegetarisk. Du kan även komponera din egen måltid av dagens meny tillsammans med vår näringsrika salladsbuffé och mjukt eller hårt bröd.

En matsedeln med ekologiskt och närproducerat

Vår matsedel är variationsrik och innehåller både klassiska rätter och nya mat-trender. Vi lagar nästan all mat från grunden och använder så mycket ekologiska produkter som möjligt. Karlstads kommun är dessutom med i ett nätverkssamarbete som samverkar med odlare och mathantverkare i närområdet.

Matsedel för gymnasieskolorna

Matråd

Tillsammans med eleverna vill vi skapa den bästa skollunchen. Vid varje gymnasieskola finns därför ett matråd där eleverna får möjlighet att vara delaktiga i beslut som handlar om skollunchen.

Matkvalitet på skolorna

Alla kök som tillagar och serverar mat måste följa Livsmedelslagen. Alla kök arbetar med ett egenkontrollprogram för att säkra kvalitén i köksverksamheten.

Livsmedelsavtal

Alla köksverksamheter följer befintliga livsmedelsavtal. Karlstads kommun har höga kvalitetskrav när vi upphandlar leverantörer. Vi strävar efter att öka inslaget av närproducerat och etiska krav när vi upphandlar.

Vi tar emot Skolmjölksstöd

Skolmjölksstödet är ett EU-finansierat stöd. Syftet är att kunna ge fler elever möjligheten att dricka mjölk i skolan.

Uppdaterad den