Sveriges första riksfriidrottsgymnasium

Riksfriidrottsgymnasiet i Karlstad

Riksfriidrottsgymnasiet i Karlstad (RIG) är en del av Karlstads idrottsgymnasium och erbjuder dig unika möjligheter att kombinera elitidrott med bra närboende, medicinsk uppföljning och goda studiemöjligheter. 

Genom vårt samarbete med Karlstads universitet kan vi erbjuda dig chansen att kombinera studier och elitidrott i minst 6 år på samma ort. Vi tar oss helt enkelt an ”Hela människan hela vägen”.

Till oss kan du söka oavsett var i Sverige du bor. Våra elever har tillgång till några av Sveriges mest välmeriterade tränare och instruktörer med kunskaper och erfarenheter från landslag och internationella mästerskap.  

Verksamheten är godkänd av Skolverket, Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet.

Sveriges första riksfriidrottsgymnasium

Riksfriidrottsgymnasiet är Sveriges första och ledande friidrottsgymnasium. Sedan starten 1973 har elever deltagit i olika friidrottslandslag, seniorlandslag, internationella seniormästerskap och olympiska spelen. Här har flertalet tidigare och framgångsrika elever så som Stefan Holm, Ann-Louise Skoglund, Patrik Bodén samt Simon Pettersson studerat och erövrat de ädlaste medaljerna på Olympiska spelen, Världsmästerksap och Europamästerskap.

Träningsläger

Friidrottsgymnasiet subventionerar vanligtvis ett träningsläger per läsår men deltagandet är frivilligt. Träningslägret brukar oftast ske till Spanien eller Portugal.

Gymnasieprogram som du kan kombinera med RIG

 

Uppdaterad den