Gymnasieskola

Lovskola

Elever i klassrum.

Karlstads kommunala gymnasieskolor erbjuder lovskola, i form av studiehandledning, för dig som går på gymnasiet. Nu kan du anmäla dig till lovskola på sportlovet, vecka 9 2020. Sista anmälningsdag är den 16 februari. 

Som en del i vårt arbete med att fler elever ska nå målen för gymnasieskolan erbjuds studiestödet till dig som studerar vid Karlstads kommunala gymnasieskolor. Du erbjuds lovskola under alla lov, förutom jullovet.

Höstlov, sportlov och påsklov

Under höstlov, sportlov och påsklov erbjuder vi studiehandledning i kurser inom ämnena engelska, matematik och svenska som andraspråk. 

Förmiddag och/eller eftermiddag

Du har möjlighet att anmäla dig till handledning i två kurser, exempelvis matematik på förmiddag och engelska på eftermiddag. Då får du tre timmar/kurs.

Du kan också välja att få handledning i samma kurs under både för- och eftermiddag. Då får du sex timmar i denna kurs.

Vill du så finns det möjlighet att få handledning i en kurs på för- eller eftermiddag och då läser du endast tre timmar/dag.

Förmiddagspasset är 9.00-12.00
Eftermiddagspasset är 13.00-16.00

Ingen prövning för betyg erbjuds under lovskolan.

Lovskola under höst-, sport- och påsklov är på Studiecenter på Tingvallagymnasiet.

Elevens ansvar

Det är du som sökt till lovskolan som ska ta med det arbetsmaterial som du tänkt arbeta med under handledningstiden. Du behöver ta med material som dator, läromedel, räknare, skrivmaterial etc.

Om du behöver ska du också kontakta din ordinarie- och betygssättande lärare i kursen för att få anvisningar om vad just du behöver träna på.

Anmälan

För att delta i lovskola måste du anmäla dig på denna länk.

Sista anmälningsdag är den 16 februari. 

För mer information, kontakta:

Henrik Fröling, henrik.froling@karlstad.se, 054-540 13 19. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den